Реклама / Ads
11| 3409 |29.12.2020 НОВИНИ

Здравният министър обясни защо бусове за кренвирши доставиха ваксините на Pfizer

.
проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването
Фирмата производител на ваксината срещу COVID-19 е изненадала властите у нас при доставката. Това наложило бързата реакция на управляващите, за да може ваксината да достигне до всички точки на страната, както е било обещано. С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов обясни в ефира на Българската национална телевизия бусовете за кренвирши, с които бяха транспортирани ваксините на Pfizer/BioNTech от столицата до останалите градове в страната.
 

"Фирмата производител трябваше да достави ваксините до всички 28 точки в страната. В един момент обаче разбрахме, че тази доставка ще бъде по-скоро символична, за да покаже силата на Европа едновременно, в един ден да покаже, че се изправя срещу COVID-19", обясни министърът.

 

А иначе - от началото на имунизациите в неделя до днес са ваксинирани общо 1719 души. Ангелов увери, че всеки, който желае, ще бъде ваксиниран срещу COVID-19.

 

"Голямото разгръщане на процеса по ваксиниране - и информационно, и като кампания, ще започне не по-рано от средата на януари", коментира здравният министър. В началото на идния месец пък се очакват нови доставки на ваксините.

 

Здравният министър даде и сериозна заявка:

 

"Със сигурност ще направим информационна кампания, още днес започвам обаждания към всички медии в цялата страна. Идеята е до Нова година да направим видео конферентна среща, за да почерпим от техния опит как да стигнем до повече български граждани. Моята цел е българският гражданин да бъде най-информираният европейски гражданин".

 

Той каза още, че в момента се разработва ново приложение, чиято идея е да информира първо лекарите, които след това да могат да отговорят на всички въпроси на своите пациенти.

 

Противоепидемичните мерки ще продължат да действат до 31 януари. Очаква се обаче в началото на следващата година някои от ограниченията да паднат. Учениците от I до IV клас ще се върнат в класните стаи, като в момента се обсъжда и как да се подходи с по-големите деца. По думите на здравния министър има идея те да редуват присъствено с дистанционно обучение, но към днешна дата решение все още не е взето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 3666 |27.12.2020 Първи се ваксинираха здравният министър и известни медици . 24| 8438 |27.12.2020 Министър Е. Димитров: Натискат ме заради Бобокови . 20| 3948 |26.12.2020 Борисов и здравният министър инспектират военно поделение. А днес доставят ваксините... . 30| 3459 |26.12.2020 Ваксината срещу COVID-19 вече е у нас. Първият имунизиран - здравният министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads