Реклама / Ads
28| 6884 |01.08.2012 НОВИНИ

Зелената вълна в София настъпва от 1 септември

.
В София вече приемат документи за издаване на стикер за паркиране в "Синя" и в бъдещата "Зелена зона". Новият режим трябва да влезе в сила от 1 септември. Хората, които живеят в "синя" зона, ще трябва да плащат по 150 лева годишно за стикер. С 50 лева по-малко ще плащат живеещите в "зелената" зона.
 
Издаването на пропуските за паркиране ще става по облекчена процедура, в сравнение с първоначално приетата, каза кметът Йорданка Фандъкова след извънредна среща вчера с представители на дружеството, което управлява процедурата. Например отпада внасянето на документи, издавани от Общината, сред които е и декларацията за платени данъци. От средата на август ще се въведе и електронно подаване на заявления, а условието да кандидатстват само собственици на жилищата се разширява, като допуска участие на роднини и наематели на имота, след като докажат, че живеят легално на съответния адрес.

Документите се подават до края на месеца в Центъра за градска мобилност на улица "Будапеща" и на площад "Възраждане". Най-вероятно към края на месеца ще стане ясно дали общината ще промени условията за издаване на стикерите.

„Синьото” паркиране, което досега струваше един лев и не беше ограничено във времето, скача на 2 лева за час, а максималният възможен престой е 2 часа. В "зелената" зона автомобилът ще може да се оставя до 4 часа, всеки от които се таксува по лев.

Синята зона ще обхваща пространството, оградено от булевардите: "Христо Ботев", бул. "Тодор Александров", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. М. Д. Скобелев".

Зелената зона ще се огражда от булевардите: бул. "Княгиня Мария Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", бул. "България", бул. "Академик Иван Е. Гешов", ул. "Хан Пресиян", ул. "Здраве", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев", ул. "Опълченска".

В първия ден от подаването на документите пред гишетата на Центъра за градска мобилност нямаше напрежение. Най-нетърпеливите дойдоха още преди отварянето на гишетата в 08:00 часа, а два часа по-късно на всяко чакаха поне петима души.

Някои от чакащите изразиха недоволство, че ще трябва да плащат още 450 лева за втора кола. Според други обаче това ще вкара в ред ситуацията с паркирането в центъра на София, където в момента паркирането е доста затруднено, съобщава bTV.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8622 |31.07.2012 Йоско проходил; движи се из София? . 2| 6935 |31.07.2012 3.3 по Рихтер между София и Перник . 2| 7247 |10.07.2012 Дете гине в катастрофа, такси удари жена в София . 6| 6120 |09.07.2012 Категорично: Софиянци без топла вода в летните жеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads