Реклама / Ads
20| 6366 |07.09.2020 НОВИНИ

„Зелено движение“ и „Да, България“: Тръгвайте си. Веднага! Не на Изборния кодекс на ГЕРБ!

.
Източник: Facebook
„Зелено движение“ и „Да, България“ с протестен призив: „НЕ на Изборния кодекс на ГЕРБ“. Двете формации заедно организират протестен митинг на 10-ти септември, четвъртък. Началният час е 8:00, мястото – площад „Независимост“. В същия ден е насрочен и масовият протест „Велико народно въстание ІІ“.
 

Ето целия призив на организаторите:

 

На 10-и септември излизаме отново, за да покажем, че няма да отстъпим от исканията на протеста. Два месеца по улиците и площадите на България и зад граница, хората не спират да настояват за оставките на Борисов и Гешев.


Докато свободните граждани протестират и искат честни избори, ГЕРБ ударно гласуват поправки в Изборния кодекс, които още повече влошават доверието в изборния процес и го опорочават.


ГЕРБ преднамерено убиха електронното гласуване от дистанция. Не желаят да чуят за гласуване по пощата, каквото Демократична България предложи. Така изолират и страшно затрудняват избирателите, които живеят зад граница.


Сега прокарват скандални изборни правила, нагласени според техния интерес.
Трябва да дадем силен отпор на наглостта им:

• Не трябва да допускаме провеждане на избори от настоящата власт.
• Не трябва да се позволява провеждане на избори в два дни.
• Не трябва допълнително да се затруднява гласуването зад граница.
• Не трябва да се променя избирателната система за ВНС, така че ГЕРБ и ДПС да получават електорален бонус и да се окопаят окончателно. Не могат да се определят избирателните райони по искания от ГЕРБ начин. Никой не иска “Борисовската” конституция и ВНС. С предложението за “рестарт” чрез свикване на ВНС Борисов арогантно подменя исканията на протестиращите, печели време и търгува срещу плажни концесии подкрепа за фалшивия си сценарий.


- Настояваме за пълна прозрачност на одита и сертифицирането на машините за гласуване.
- Настояваме за създаването на истински регистър на избирателите.
- Настояваме за избирателен район “Чужбина”.
- Настояваме за независима и компетентна изборна администрация, която може да гарантира правилно отчитане на изборния резултат.

 

Настояваме ГЕРБ веднага да спрат да променят изборните правила по свой вкус.
Никой ви няма доверие. Нямате право да калибрирате избирателната система, така че да защитавате тясно партийните си интереси.
Настояваме да спрете да използвате Изборния кодекс за ваш щит.


Тръгвайте си. Веднага!


Призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включат в протеста пред парламента. Да покажем своята нетърпимост към това управление, което се е вкопчило във властта и я държи на всяка цена. Управляващите трябва да понесат отговорност за “кървавата сряда” - за арестите, за побоите, за обгазяването на протестиращи и журналисти. Целият свят видя полицейския произвол и асистираната от властта ескалация с агитки и бомби.
Вие сте позор! Оставка!


Свободни и честни избори - не по правилата, които фабрикува ГЕРБ!
Не на Изборния кодекс на ГЕРБ!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4198 |08.02.2020 Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“: Екипите на ЧЕЗ работят в опасен и труден терен и извършват огромни по обем възстановителни дейности . 19| 5439 |23.05.2019 ”Барометър България“: ГЕРБ 6/7, БСП 5/6, ДПС 2/3, ВМРО 1/2 . 4| 4246 |22.05.2019 „Менса България“: Високият интелект не е задължителен за политиците, но има минимум . 0| 4369 |07.04.2015 Приеха четири деца от „Зелено училище” по спешност с повръщане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads