Реклама / Ads
13| 8578 |24.05.2009 НОВИНИ

Земетресение разлюля Югозападна България, запуши се пътя край Кресна

.
Земетресения разлюля София в 19,18 часа в неделя. Трусовете продължиха около 25-30 секунди. Земетресението е усетено във всички райони на столицата и селищата около нея.
 
Люлеенето е било най-осезаемо в жилищните комплекси, където сградите са по-високи. Немалко столичани са изпаднали в паника и са почнали да звънят на тел. 112.

Няма жертви и разрушения.
Според наши читатели земетресението е усетено и в други райони, които са на около 50-60 км от София.

До момента няма постъпили сигнали за нанесени материални щети след земетресението, което беше усетено основно в югозападната част на страната. Това съобщават от Оперативните комуникационно-информационни центрове на Министерството на извънредните ситуации по места, на които беше разпоредено да съберат данни по общини. Земетресението беше усетено в областите Благоевград, Кюстендил, София, Пазарджик, Пловдив, Перник и по високите етажи на сгради в Кърджали, съобщиха от МИС.

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер беше усетено на територията на страната днес в 19 часа и 18 минути. Епицентърът на земетресението се намира извън територията на страната и е на 160 километра от София.

Огромни опашки от автомобили се извиха по главен път Е - 79 заради срутване в района на Кресненското дефиле, предаде агенция “Фокус”. Обходни пътища в този район няма.

Закъсалите в автомобилите съветват - да не се предприемат пътувания и в двете посоки по пътя София - Кулата. Дори и да бъде разчистен скоро участъкът, ще е необходимо много време, за да се изтеглят колоните от автомобили. Това ще стане на фарове и тогава има предпоставки за пътни произшествия, обясняват шофьори.

Срутването е в началото на Кресненското дефиле след Благоевград. Според чакащи на опашката - има почистваща техника, която работи вече на тъмно и с фарове. Дори и да има възможност да се изпрати още техника, тя няма как да премине, за да достигне до заринатия участък. Върху пътя са се срутили камъни, кал, пръст. Движението е напълно затворено и в двете посоки. По-рано в района на Разлог имаше силна гръмотевична буря с проливен дъжд, заради който свлачището се е активирало.

Не е ясно дали земетресението е причинило срутването или проливния дъжд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4578 |11.04.2009 Дават по 400 евро месечно на останалите без дом заради земетресението в Италия . 17| 6236 |31.03.2009 Роман описва България, критиката го разбива . 0| 7999 |29.12.2008 Южна България се разлюля . 0| 4638 |02.11.2008 Земетресение в Бургаско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads