Реклама / Ads
1| 5799 |08.02.2013 НОВИНИ

Зимата се върна, карайте внимателно и пазете децата

.
Не се надценявайте и не подценявайте времето.
Зимата се върна по категоримен начин. Цяла нощ валя. Снежна покривка покри Западна и цяла Северна България. На отделни места вали дъжд. Валежите ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици, което не е характерно за сезона.
 
От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. В източните райони все още ще духа южен вятър и там сутрешните температури ще бъдат високи до 7-8°, докато в останалата част от страната минималните ще бъдат между минус 2° и плюс 3°. В София: минус 2° - минус 1°, прогнозират от НИМХ при БАН.

В петък преди пладне все още на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд, но постепенно валежите ще отслабват и ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина умерен, но до края на деня ще отслабне и ще стихне. От юг-югозапад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Максималните температури между 3° и 8°, по Черноморието до 10-13°. В София: 2-3°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините преди обяд все още ще превалява сняг, но след обяд валежите ще спрат, а над Рило-Родопската област и облачността ще се разкъса и намалее. По билата ще продължи да духа силен югозападен, а в ниските планински райони запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите ще се понижат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Изчистете хубаво колите и карайте бавно, защото пътищата са коварни – заснежени и заледени, предупреждават от КАТ. Не натискайте рязко спирачките, подавайте навреме мигачи и спазвайте дистанция. Съветите изглеждат елементарни, но спазването им може да ви спести много неприятности. В населените места спирайте задължително на пешеходните пътеки и внимавайте за играещи деца, които със сигурност ще се възползват от падналия сняг.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4773 |25.01.2013 Зимата се връща мразовита . 0| 4989 |23.01.2013 Зимата се завръща през почивните дни . 3| 5091 |20.12.2012 Зимата затвори 494 училища . 10| 5582 |19.12.2012 Зимата парализира страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads