Реклама / Ads
41| 5857 |09.06.2013 НОВИНИ

Зинаида Златанова: Правителството преди нас не си е свършило работата

.
Източник: Булфото
Приоритети за новия програмен период (2014 – 2020 г.) няма, защото правителството преди нас не си е свършило работата.
 

Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР.

"Никой от нас няма приоритети, защото тези неща се изработват поне една-две години преди периода. Това не е свършено", поясни Златанова. И добави, че липсвали стратегически документи в секторите здравеопазване, образование, електронно правителство, облекчаване на бизнес климата.

"Преговорите с Брюксел трябва да бъдат приключени до края на годината, но България изостава в планирането", призна Златанова в интервю за "Неделя 150".

"Липсва ми цялостна визия, която предишното правителство не е изработило и на която тези стратегии трябва да стъпят", каза вицепремиерът.

Златанова каза още, че България е една от малкото страни, които ще получат пари в здравеопазването в рамките на следващия период, тъй като "Европейската комисия е проявила разбиране".

"За да имаме защитими приоритети, ние трябва да кажем не само в Брюксел, но и на българските граждани какво смятаме да правим не само в близките четири, но и в близките седем години – това са поне две правителства", каза Златанова.

"В последната година България изостава сериозно в усвояването на евросредствата, отбеляза вицепремиерът. Уточни, че рисковите проекти са на стойност 272 млн. евро. Не е задължително да загубим всичките тези пари, но е много вероятно да загубим голяма част от тях", допълни вицепремиерът.

Правосъдният министър отбеляза още, че няма план в областта на правораздаването, различен от преодоляването на критиките в петгодишния доклад на Европейската комисия. Златанова обясни, че възнамерява да се консултира с неправителствените организации, които работят в областта на правосъдието, и заедно да потърсят поне няколко точки на консенсус, по които да се върви към реформа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5384 |02.06.2013 З. Златанова: Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма . 155| 6134 |02.06.2013 Протести в София и в страната събраха противници на правителството . 11| 6514 |30.05.2013 Зинаида Златанова: Има 600 млн. лв. в риск по оперативни програми . 17| 5578 |28.05.2013 Еколози стачкуват мирно срещу правителството на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads