Реклама / Ads
0| 4773 |05.06.2015 НОВИНИ

Зита Гурмай изказа подкрепа за българските социалисти

.
Председателят на НС на БСП Михаил Миков се срещна с лидера на ПЕС – Жени Зита Гурмай по време на посещението й в България. Гурмай изказа подкрепа към работата на българските социалисти. Миков от своя страна й благодари за дорбронамереното отношение към България и помощта, която оказва на страната ни.
 
Една от основните теми, които обсъдиха двамата, беше предстоящият конгрес на ПЕС в Будапеща и изборът на председател на евросоциалистите. „Енергията, която Сергей Станишев внесе в работата на ПЕС, е забележима”, заяви председателят на БСП. Той подчерта, че българските социалисти ще пръсъстват на конгреса, за да могат да подкрепят активно Станишев. Гурмай от своя страна заяви, че за нея това също е правилният избор.  

Сред обсъдените теми бяха и политическата обстановка в България и Унгария и позиционирането на левите в двете държави. Не остана подминат и въпросът с предстоящите местни избори в страната ни. Председателят на ПЕС – жени заяви безрезервната си подкрепа за БСП и обеща активно да се включи в кампанията й.

Зита Гурмай подчерта, че е научила за борбата на БСП да не се допуска държавно финансиране за частните училища наравно с дръжавните и изрази подкрепата си за това искане на левицата. „Всеки гражданин разбира, че хората, които могат да си позволят частни училища, имат средства, а ходещите в държавните училища - нямат такива възможности”, заяви Гурмай. Тя призова БСП да не изоставя тази си битка за запазване на средствата за държавните училища.
   
Миков и Гурмай коментираха още темата с насилието над жените и кампанията, подета от Обединението на жените-социалистки (ОЖС); борбата с черния труд на жените в сивата икономика; проблемът с емигрантите, в решаването на който България среща затруднения.
   
На срещата присъстваха и председателят на Обединението на жените социалистки Катя Николова, евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова, доц. д-р Маруся Любчева- член на оперативното бюро на ОЖС и началникът на кабинета на председателя на БСП Борис Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6634 |18.02.2015 Митов размаха пръст на Сидеров за визитата му в Крим . 6| 4647 |13.02.2015 Христо Иванов се изказа след разправията за „Червеи” . 43| 6402 |15.01.2015 Т. Ерменков пред Фрог: Визитата на Кери е стягане на редиците . 14| 4243 |08.01.2015 Сиромашия! Спряха телефоните на "Позитано"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads