Реклама / Ads
21| 4980 |08.07.2013 НОВИНИ

Златанова обеща равнопоставеност за медиите

.
Зинаида Златанова, вицепремиерът и министър на правосъдието Източник: Булфото
Проектът на стратегия за информация и публичност за следващия програмен период 2014 - 2020 година ще бъде направен публичен и ще бъде разпространен до всички медии и браншови организации.
 

Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова след среща с представители на браншови организации от сферата на публичността. Златанова обясни, че този проект ще бъде разпространен до всички участници в днешната среща, а всеки, който иска, може да даде заявка, за да получи стратегията, предаде Фокус.

"На срещата обсъдихме комуникационната стратегия за следващия програмен период 2014 – 2020 година, като разгледахме нещата от гледна точка на правителството и от гледна точка на самите медии", обясни вицепремиерът.

На срещата медиите са заявили, че все още срещат проблеми с това, че не са съвсем ясни комуникационните проекти. Като друго решение от срещата Зинаида Златанова посочи това, че администрацията ще изработи условия за договорите с медиите, за да се уеднаквят условията за всички.

"Това са нашите български медии и ние нямаме други, с които да работим. Те ще бъдат тези, с които ще работим. Сигурни сме, че през следващия период българските граждани ще бъдат още по-добре осведомени", подчерта вицепремиерът. Тя посочи, че правителството ще провежда непрекъснато срещи с представители на организации, свързани със сферата на публичността, като следващата среща ще е след около месец.

"Това е начинът, по който ще изпълняваме комуникационната стратегия, а именно да се срещаме редовно и да изясняваме всички проблеми и трудности", заяви Зинаида Златанова. Тя подчерта, че още в началото на днешната среща е уверила всички участници, че до този момент няма установени нарушения при изпълнението на комуникационните проекти.

"В досега изпълняваните проекти по Оперативните програми "Информация и комуникация", списъкът за който излезе наскоро, на този етап нямаме установени нарушения. Всички разходи са сертифицирани и верифицирани", заяви Златанова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 158| 6610 |07.07.2013 Зинаида Златанова: ГЕРБ са шампиони по загуба на европари . 85| 5502 |03.07.2013 Златанова разкри повече от 60 "калинки" . 19| 6574 |02.07.2013 Златанова разбра решението на Иван Йорданов да откаже за зам.-министър . 11| 6162 |02.07.2013 Орешарски назначи заместници на Зинаида Златанова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads