Реклама / Ads
34| 4917 |13.08.2013 НОВИНИ

Златанова: Реформата в съда се нуждае от справедливост

.
Източник: Булфото
Срещата ми с турския вицепремиер Бекир Боздаг бе протоколна, каза Зинаида Златанова по БНТ. Благодарение на някои колеги от Президентството стана шум.
 

Кой и какво е говорил извън моята среща, аз не мога да говоря. Турският министър не е поставял въпроси. По време на моята среща не е станало дума за имотите. Аз се видях турския министър преди той да отиде в Пловдив. Аз бях изненадана, че Боздаг има среща с президента Росен Плевнелиев, допълни още тя. Златанова говори и за европроектите и тяхното финансиране. Според нея парите от ЕС са два пъти о-важни по време на криза. От месец август всички работят върху трета версия за началото на преговорите за финансиране на проектите, каза още министърът на правосъдието.

Тя призова учените и преподавателите да разясняват и да участват в разработването на проектите по ОП Образование. Нямаме стратегия за реформа в средното и висшето образование. Това според нея може да се окажи фатално за усвояване на фондовете. Време е да облекчим бизнеса в усвояване на фондовете, допълни Златанова. В новия програмен период науката, образованието и иновациите са много сериозен приоритет.

Новото за този период е бъдещата ОП в областта на науката и образованието, за първи път ще имаме такава програма. Надявам се тя да даде по-бързо резултат и да имаме добри резултати в областта на образованието, благодарение на нея”, каза още министърът на правосъдието. България е най-бедната държава в Европейския съюз (ЕС) и имаме нужда от инвестиции.

Все още нямаме лого за оперативните програми за следващия програмен период. „Сега основната грижа е да ги напишем добре, преди да мислим за тяхната реклама. През целия месец август ние не сме спрели да работим по подготовката на споразумението за партньорство и паралелно по оперативните програми, никой не е в отпуска”, допълни още тя. Реформата в съда не се нуждае от повече пари, тя се нуждае от справедливост, върховенството на закона, подчерта още министърът.

Тя припомни, че държавата плаща за бавното правосъдие. тя каза, че съдиите и прокурорите трябва да работят по-внимателно. Златанова ще предложи създаването на институцията на съдебните заседатели. Искам народът да влезе в съдебната зала. Искам да може българският граждани да участва пряко в съдебната система. Също така ще предложа случайното разпределение на заседателите, посочи още Златанова. По отношение на актуализацията на бюджета Златанова заяви, че синдикатите и работодателите подкрепят актуализацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5317 |26.07.2013 КНСБ: Четиричленно семейство се нуждае от 2254 лева на месец, за да живее нормално . 31| 5108 |18.07.2013 Зинаида Златанова: Протестите започнаха през януари . 61| 5218 |09.07.2013 Златанова: Посланиците не са прави, ще го докажем . 158| 6614 |07.07.2013 Зинаида Златанова: ГЕРБ са шампиони по загуба на европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads