Реклама / Ads
16| 5318 |06.02.2009 НОВИНИ

Златко Баретата се предал сам в центъра на София

.
При спец операция на ДАНС днес е бил арестуван издирваният от три дни Златомир Иванов - Баретата. Информацията бе потвърдена и от градския прокурор Николай Кокинов.
 

 По непотвърдена информация, обвиненият за поръчкови убийства и трафик на наркотици е задържан в центъра на София, в района на СДВР. Това е станало в 10,50 часа, според адвоката му Лъчезар Таков. Защитата на Баретата твърди, че се е предал сам и е отивал в полицията защото е имал призовка за 11 часа. В момента бившата барета се намира в Дирекция на националната полиция, където тече разпитътът му. Очаква се да бъде задържан за срок от 72 часа. Все още продължават да се издирват хората от групата му, срещу които също има повдигнати обвинения. Днес по-рано министърът на вътрешните работи Михаил Миков, съобщи пред журналисти, че Баретата все още се издирва. Заедно с премиера Сергей Станишев той направи първа копка на новата сграда на Трето РПУ в Столицата. Министър Миков бе категоричен, че ще има обвинителни актове и присъди, а резултатите ще се материализират не само в процесуално-следствени действия. Съвместната работа между полицията, прокуратурата и ДАНС давала резултат. Според МВР нямало значение дали Златко Баретата се издирва на основание на изпратена призовка или издирвателни действия, той трябвало да се яви за нуждите на следствието и да улесни работата на правоохранителните институции.

purva_kopka.jpg 

Премиерът С.Станишев и министърът на вътрешните работи М.Миков

направиха първа копка на строежа на нова сграда на столичното Трето Районно

Вътрешният министър призна, че в момента в България много лица се издирват защото са извършили престъпление и не са се явили, след като им е била изпратена призовка. Акцията за задържането на Златко Баретата и няколко негови приятели започна в сряда рано сутринта. Бяха претърсени къщата му в столичния квартал „Драгалевци” и офиси на фирмите му. По информация от прокуратурата, бившият командос се издирва за убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов- Бобъра, както и за опити за покушение срещу Антон Милтенов – Клюна, Радослав Велков – Темерута и Димитър Вучев – Демби. Вчера от телевизионния ефир градският прокурор Николай Кокинов призова Баретата да се яви за разпит. Според Лъчезар Таков, адвокат на издирвания, Баретата бил в планината, нямал в себе си мобилен телефон, но със сигурност щял да се яви в прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6916 |04.02.2009 Златко Баретата се изпари, пропуска среща в прокуратурата . 11| 5436 |04.02.2009 Издирват Баретата, Мамата и Рашо . 8| 4673 |23.07.2008 Златко Баретата бе за малко в ДАНС, после се прибра . 10| 5280 |11.07.2008 Златко Баретата: Опитвам се да съм с топки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads