Реклама / Ads
4| 6424 |29.05.2018 НОВИНИ

Златният залез на Борисов. Или още за словесната схватка ГЕРБ-БСП

.
”Изборите все повече стават занаят и настървението, с което се провеждат нараства. Залогът става твърде висок на фона на това противоборство. БСП казаха, че са хвърлили целия си ресурс в тези избори, за тях победата е на всяка цена” каза политологът Арман Бабикян.
 

"Трябва да има говорене за демокрация когато става въпрос за избори. На БСП им се налагаше много пъти да губят, но те се настървиха заради последните парламентарни избори, когато загубиха с малко" допълни Първан Симеонов.

 

"Различията между БСП и ГЕРБ започнаха да намаляват, може би заради лекия завой на България на Изток", допълни Бабикян. Утре предстои и срещата на премиера Борисов, който е следващият, на посещение в Русия.

 

"България може да се окаже на гребена на вълната. Щатите системно се оттеглят от своите ангажименти и това праща Европа в орбитата на Москва", заяви политическият анализатор.

 

Според Симеонов, новината от срещата между Борисов и Путин може да бъде стопляне на отношенията с Русия, както с Анкара. Той допълни пред България ON AIR, че Борисов може да се окаже на точното време и място, но е по- скоро въпрос на късмет.

 

"Би било добре е ако успеем да изтъргуваме бизнеса. Няма място за завои към една държава с вертикална власт и без правосъдна система. Това,че тази година има 25% по- малко руски турсисти, не е проблем - ще дойдат британски туристи на тяхно място", категоричен е Симеонов.

 

"Въпреки че Русия е голяма по територия, въпреки възрожденското разбиране за Русия, ние не трябва да предаваме ценностите си", категоричен е той. Социологът нарече предварителното необявяване на тази среща "свенливо" поведение на министерсия съвет и пресцентъра.

 

"Смешно е когато президент и премиер се конкурират, прилича на селско състезание. Ясната политика с приоритети трябва да се отстоява съвместно и от двамата" каза Симеонов.

 

Бабикян допълни, че на фона на приключващото Европредседателство различията между БСП и ГЕРБ изчезват и всички партии са настроени произточно.

Коментаторите се обединиха около извода, че от няколко седмици времената са нови и това вероятно ще бъде новата посока от есента.

 

"Борисов се намира в залеза си, а той понякога е и златен", заяви Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4740 |23.12.2016 Дончев: Дори и да има червена светлина при залеза, след това има изгрев . 22| 6318 |30.05.2016 Янков: България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му . 58| 10272 |03.03.2016 Е. Дайнов: Наблюдаваме залеза на модела #КОЙ . 40| 28610 |29.12.2015 Шри Девраха Баба: Кървав залез над България през 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads