Реклама / Ads
7| 4150 |05.06.2008 НОВИНИ

Зловещ изборен алъш-вериш в Сандански

.
ДПС купувало гласове в региона в невероятни мащаби. Най.много се харчели циганските гласове, но там покупката вървяла и със заплахи.
 

Между 50 и 100 лева върви един изборен глас за предстоящите частични избори в Сандански. Гласове се купували преди всичко в циганската махала, като хората там били заплашвани, че имало начин да се провери как е гласувано, след като вземат парите. Твърди се, че се използват и хора от криминалния контингент, а на кметовете от някои околните села се възлагало да осигурят определен брой гласове. Подозренията за купуване на гласове били насочени към активистите на Евророма, които се явяват с обединена листа с ДПС.

Случващото се в Сандански, е изключително тревожно, то сочи, че правителството не е способно да организира честни избори, коментира по БТВ лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, според който имало чисто етнополитически проблем, свързан с ДПС, искащо да установи трайно присъствие в общината.  Според Янев партията на Ахмед Доган се стремяла да затвори мюсюлманската дъга от Свиленград, Смолян, Девин, Доспат, Сандански през Струмица до Прищина.

Фактът, че в Сандански се купуват гласове, потвърди по БТВ и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който видял това със собствените си очи в едно от селата на региона. Един от кандидатите за кмет на селото, който бил от ДПС, раздавал на цигани по 40 лева с цел ДПС да овладеят и Сандански.

Несериозно звучали твърденията за дискриминация, когато тъкмо с мандат на ДПС се управлява държавата, обясни Каракачанов, според който не било нормално да се правят етнически и религиозни назначения. Професор Божидар Димитров, директор на НИМ, пък заяви, че ДПС купува гласове в региона в невероятни мащаби. Той сравни покупката на гласове с тази в Македония преди няколко дни. 

Случващото се тези дни в Сандански предвещава същия процес, но в огромен национален мащаб през следващата година по време на предизборната кампания.  В  интервю за Frognews.bg политическият анализатор Вл. Шопов предрече, че изборният и политическият процес у нас ще се превърнат в установяване на мрежа за набавяне на гласове, която работи по различни механизми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4521 |05.06.2008 Д. Вълчев: Матурите не бяха "фасулщина" . 4| 5047 |05.06.2008 България - страна-реформатор в бизнес отношение . 5| 5375 |04.06.2008 Георги Петканов стана конституционен съдия . 3| 4441 |04.06.2008 Ужасите в BG нямат край

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads