Реклама / Ads
0| 5297 |26.11.2013 НОВИНИ

Звезди готвят изненади за отличниците в „Цветна олимпиада“

.
Печенката поздравява победителите Източник: Булфото
На 27 ноември в Габрово от 18:00 часа в Спортна зала „Орловец“ ще бъдат наградени победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ от област Габрово. Ще бъдат отличени най-добрите ученици от 8 до 12 клас, които се „мериха“ знания в Цветната олимпиада. Награждаването включва и изпълнение със специалното участие на гласовете на „България си ти!“ - хип-хоп звездите Криско и Бобо, световната шампионка по бийтбокс Печенката, тенорът Ивайло Михайлов и пианистът Мария Калоферова.
 

Цветната олимпиада  се проведе на 20, 21 и 22 ноември. Учениците от 8 училища в Габрово, Севлиево и Трявна се съревноваваха по български език и литература, английски и немски език, математика и информационни технологии. Интересът от страна на децата бе голям, като 44 от учениците се класираха на челни позиции. Те бяха определени  от комисия, състояща се от директори и пом.-директори на участващите училища - СОУ „Отец Паисий“-Габрово, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“-Габрово, Национална априловска гимназия-Габрово, Професионална гимназия по строителство-Габрово, Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“-Габрово, Професионална гимназия „Марин Попов“-Севлиево, Професионална гимназия по механоелектротехника „Генерал Иван Бъчваров“-Севлиево, Средно общообразователно училище „Петко Р. Славейков“-Трявна. Най-оспорвано бе състезанието по БЕЛ, където учениците писаха есета на тема: „България си ти!“. По английски и немски език, математика и информационни технологии участващите провериха знанията си с тест.

 

Всеки месец Сдружение „България си ти!“ провежда инициативата, като целта е да се повиши успеваемостта на учащите и мотивацията им за усвояване на учебния материал, възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, среща с представители на университети и БАН, излъчване на национални победители. Предишните спирки на олимпиадата бяха Кюстендил, Борован, Благоевград и Троян, а следващите две са - Ямбол и Сливен.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5055 |16.11.2013 В. Шарков: По заповед на звездите е полицейското насилие . 20| 5937 |23.10.2013 М. Кунева: Мятането с мораториума сочи, че се готвят за избори . 4| 8056 |18.10.2013 Ултраси готвят погром над бежанците в София . 14| 5181 |07.10.2013 Готвят Пирински за несъществуващ пост в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads