Реклама / Ads
6| 16489 |13.12.2007 АКТУАЛНО

10-те най-вредни храни за човешкото здраве

.
Човекът е устроен така, че обича да си похапва. Заетият човек обаче гледа да засити глада си по възможност на крак, с най-лесно достъпните и отнемащи за приготвяне най-малко от скъпоценното му време хранителни продукти – полуфабрикати или някаква сухоежбина.
 

zdrave.bg

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие всъщност в нея...

doners.jpgМазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това "грубата" растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък от 10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот:

1. Всички видове дъвчащи бонбони - защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) - те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

vafli.jpg4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

5. Кренвиршите и саламите - т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

6. Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

spageti.gif7. Майонезата - много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанася вреди на организма.

9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

alkohol.jpg10. Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.

     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6679 |13.12.2007 Попкралицата Кайли Миноуг ще пее в София на 18 май догодина . 1| 10931 |13.12.2007 Айк Търнър, бившият съпруг на Тина, ще я гледа от небето . 4| 5345 |12.12.2007 „Големите усти”: „ТВ реалитата само развличат, а не образоват” . 7| 10436 |12.12.2007 Виртуална игра предлага втори живот на недоволни от битието си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads