Реклама / Ads
13| 14757 |15.12.2010 АКТУАЛНО

100-те най-мразени българи

.
А може и 100-те мишени за рекет, отвличане, заеми, спонсорство.
 

Излезе поредната класация на 100- те най-богати българи
. Направена е от в. „Пари”. Тя би могла да се казва и 100-те най-мразени българи. Даже е по-точно. Или 100-те най- желани. А може и 100-те мишени за рекет, отвличане, заеми, спонсорство. Такива са особеностите на българското забогатяване. „Богат е”, казва, па го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтаря бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. От Ботев насам е все така. Доста въпросителни изникват около повечето имена в класацията.

За Цоло Вутов, първенец милионер. Никой не го знае, но имал 438,2 млн. Притежавал „Геотехмин” и се занимавал с минно дело. Специалисти обаче твърдят, че в света има две мини, които са на печалба – в САЩ и Австралия. Мината на Цоло Вутев е третата.

Втори бил Митко Събев, съсобственик на „Петрол”. Как така?! Нали се хванаха за гушите със съдружника му Денис Ершов, който твърди, че Събев свил десетки милиони. В бизнес средите се говори, че Събев дължи милиони и на крайморска групировка. Как така борчлия за милиони е в Топ 5 на богаташите? Нямало го обаче Валентин Златев, шефът на ЛУКойл България. Бил само наемен служител на заплата. В топ листата е обаче баща му Васил с 287 млн. Припаднахте от смях, нали? А разработката „Шейх” на ГДБОП да не би да е за чистачката от Нефтохима? Взимат ни за канарчета.

Иво Прокопиев минал надолу с мизерните 54,5 млн. Жив да го ожалиш. По-сигурно е обаче, че Прокопиев дължи десетки милиони и заради това духна от България. Което го прави повече за затвора, отколкото за класации. Хазартният бос Васил Божков пък паднал на 12-о място, вайкат се съставителите на Топ 100. Пътното строителство не вървяло и губел много. Слуховете за моята смърт са силно преувеличени, бе казал Марк Твен.

При дамите положението е още по-забавно. Съдружничката на първенеца Цоло Вутов - Виктория Тодорова, имала 245 млн. Втора е Цветелина Бориславова. Можеше да прибавят към нейните 220 още 26 млн. и щеше да е първа. Както и да е. Можеше обаче да попитат как по-точно Цветелина е придобила акциите на СИБанк от Славчо Христов за една нощ.

Вдовицата на Емил Кюлев - и тя е в класацията със 182 млн. Била му секретарка, биела му шамари, карала му се. Може, но сега е милионерка, а той... в класацията на ВИП жертвите. Банкерката Петя Славова - и тя е в милионерския списък. Не свиха ли обаче нейни служители от банката 10 млн. от Инвест банк? А Цветан Начев не спечели ли дело, че Славова му е свила банката? Не е минало и без Дарина Павлова. Чудно, как са изчислени милионите й, като от години живее в чужбина. Да не би да ги е обявила по телефона? Или се е разприказвал старият коцкар Берлускони. Заради такива класации българите мразят богатите. Защото в тях са описани едни милиони, но не и как са изкарани. А това дразни и плъзват слуховете.

Може пък такава да е била целта на директорката на в. „Пари” Лилия Апостолова. Тя също е заможна вдовица на убития през 2000 г. бизнесмен Кристиян Маслев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5514 |02.12.2010 В. Рашидов: В България се самонаграждават всеки ден . 9| 11691 |21.09.2010 Българинът - напомпан и зъл . 4| 6739 |09.09.2010 Улесняват следването на българи от Украйна . 11| 10118 |19.08.2010 Сайт търси безследно изчезнали българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads