Реклама / Ads
0| 4904 |29.07.2008 АКТУАЛНО

За 9-та поредна година EXIT пленява сърцата на феновете.

.
Наистина е трудно да направиш своя избор когато по едно и също време пускат някои от любимите ти изпълнители. Но в крайна сметка какъвто и избор да направиш не оставаш разочарован, а точно обратното. Всяка една от 26-те сцени предлага уникална атмосферата комбинираща хубава музика и весели хората. Това разнообразие определено прави Exit мой фаворит и за следващата година.
 

 

Manu Chao бе една от основните атракции на фестивала, препълвайки до краен предел главната сцена. Не може да пропуснем и появата на легендарната пънк банда Sex Pistols, който заедно с феновете показаха, че пънка наистина не е умрял. Но световно известните имена бяха толкова много: Sven Vath, Deep Dish, Kruder & Dorfmeister, Gentleman, Primal Scream, Ministry, 2 many dj’s,  Остава ( това в кръга на шегата, но и те наистина бяха там), и т.н. Много силно бе присъствието на drum’n’bass-а, който бе доминиращ на главната сцена. За четирите фестивални вечери се изредиха Noisian, DJ Hype, Roni Size, High Contrast, Shy FX, Dilinja, които спокойно може да се каже че представиха цяла ера в drum’n’bass музиката.

 

Gentleman 

 

  {YouTubeVideo id=cS59S0dUoR0}

 

Разбира се едно такова събитие идва и със свойте негативни моменти, на първо място липсата на сън последвана плътно от физическата умора. Независимо от тях обаче човек се мобилизира с една единствена цел, да се наслади пълноценно на тези бързо минаващи четири дни.

 

Exit е музикален фестивал които се провежда в старинна крепост на устието на река Дунав. Тази крепост е в идеално състояние като сърбите постоянно правят подобрения, с които да улесняват провеждането на фестивала. От другата страна на Дунав е Нови Сад – този град определено е идеалното място за провеждане на подобен фестивал. Той е достатъчно голям за да предложи всички необходими удобства на гостите си. Градски транспорт, централна част, хубав парк (не е един), гостоприемни домакини. В същия момент града не е запознат с типичните за големите градове задръствания и дъндании, които несъмнено биха били проблем за движещите се по улиците и изобщо навсякъде тълпи от хора.

 

Освен с неповторимият си музикален коктейл, Exit е известен и с посланието си за мир и толерантност, което изпраща към целия свят. Той е част от „Марша на 500.000”, който през 2000г. сваля сръбският лидер Милошевич от властта и полага основите на едно нова сръбска история.

 

Exit 08 – бе деветото издание на фестивала. Неговото ниво се вдига всяка година като феновете могат да бъдат сигурни, че за десетото издание организаторите ще подготвят нещо специално.

Laurent Garnier  

 

{YouTubeVideo id=iphKuXXidF8}

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6518 |04.08.2008 Китайски прожектори присветват за поредната далавера в БНТ . 0| 6969 |23.02.2008 „Зрънцето и мулето" взе „Сезар" за филм на годината в Париж . 1| 5223 |04.01.2008 Навръх Нова година проплакаха 299 бебета . 5| 6545 |17.12.2007 Морякът Станко Михалев от потъналия кораб „Експлорър” е най- достойният българин за 2007 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads