Реклама / Ads
14| 8022 |26.11.2014 АКТУАЛНО

Адв. Екимджиев за Фрог: Приказки на Шехерезада са терористичните четива

.
Адв. Михаил Екимджиев
Преди години имахме жалба в Страсбург на подобна акция, като тази вчера в Пазарджик, на въоръжени и маскирани полицаи. Те бяха нахлули в дом на българка, омъжена за сириец. Тогава се твърдеше, че те са ядка на радикален ислям. Бяха иззели много „страшни” книги от къщата. При съдебната експертиза обаче се установи, че това са приказки на Шехерезада, написани на арабски. Струва ми се, че нещо подобно се случва и в момента, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев.
 

Скептичен съм за твърденията за радикален ислям. Конфронтацията между засилващия се ислям в близкоизточни и средноизточни държави и северноатлантическата цивилизация се използва за едни нелепи пиаракции на полиция и прокуратура, които като нищо ще подготвят почвата за истински терористи. Насилието поражда насилие, предупреждава адвокат Екимджиев.

 

Казвам всичко с уточнението, че не съм запознат с фактите. Професионалният ми опит и рутина обаче ме карат да мисля така. Според мен с антитерористичната акция се цели да се отклони вниманието от поредния провал на прокуратурата със загубата на тефтера на Филип Златанов, с подправката на ДП и 10, с което прокуратурата очевидно прикрива участието на Делян Пеевски в това задкулисно управление на държавата и  използването на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси като бухалка за саморазправа с неудобните. В деня, в който Протестна мрежа, поиска оставката на главния прокурор, прокуратурата и ДАНС използваха един огромен властови и финансов ресурс за наша сметка като данъкоплатци, за да вдигнат пушилка, с която да насочат общественото внимание от болната към здравата глава. А болната глава определено е прокуратурата и главният прокурор, убеден е правозащитникът.

 

Провокира се инцидент за оправдаване на съществуването на прокуратура и ДАНС. Те ще кажат: „Ние разкрихме, ние пресякохме”. И когато нищо не са разкрили, създават илюзия, виртуален модел на терористични ядки.

Подложени на незаслужена репресия мюсюлманите могат се радикализират и да се получи мощен пожар, предупреди правозащитникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7159 |25.11.2014 Лъчезар Богданов за Фрог: Ще има наказателна процедура от Брюксел през май за свръхдефицит . 7| 8635 |24.11.2014 Р. Драганов за Фрог: Като се напише „България” в Китай, излиза Азис . 0| 6080 |20.11.2014 Адв. Л. Рангелов пред Фрог: Съдия Райковска няма да прави реформи във ВКС . 18| 5652 |19.11.2014 Каракачанов за Фрог: Ако растежът на грешките продължи, подкрепата ни става доста въпросна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads