Реклама / Ads
49| 17759 |27.04.2020 АКТУАЛНО

Адв. Хаджигенов за Фрог: Нов бъркоч на спецпрокуратурата. Делото срещу Лиляна Деянова, съдружника и брат й е поръчково

.
Адв. Николай Хаджигенов
Това е обичайната пунта мара или бъркоч, който прави спецпрокуратурата. Ясно е, че това е поръчково дело, ясно е, че търсят под вола теле. Обявиха, че търсят връзка с Васил Божков. Явно това е посоката на това дело. В обвинението са набутали заедно някакви европроекти, които обаче са одитирани и няма проблем с приходите от тях, с жалба до прокуратурата срещу АПИ и тол-системата.
 

Това каза пред Фрог Нюз адв. Николай Хаджигенов, който пое защитата на Мартин Димитров и Лиляна Деянова, които имат общ бизнес и брат й Александър Деянов, известен като бийтбоксъра SkilleR. Вчера стана ясно, че те са задържани и са получили обвинение за организирана престъпна група. Ето какво още каза Хаджигенов пред екипа ни.

 

Когато започна акцията срещу Васил Божков, на база опита ми с поръчкови дела от този сорт, казах някъде по медиите, че Божков ако има куче Гешев ще му скача по главата докато не го затрие и ще му вземат всичко. Има приложен един лист хартия, в който се споменава, че Божков има участие в някаква фирма 50 на 50. Той е съдружник е с някакъв човек, който не ми говори нищо и не е от хората с обвинения. Няма причина това да е в делото, освен, ако Божков не е целта. Очевидно нищо не излиза от това което Гешев тръбеше по телевизията, за изнасилвания, изнудвания и т.н. и сега са ги подкарали по домова книга всички, които са имали нещо общо с него или някакъв съвместен бизнес. Чудя се, нямам представа Божков колко фирми има, сигурно са хиляди, предвид мащабите му, но кой прави менте бизнес с фирма със собствено участие. Задавам си такъв въпрос  - дори тези които крадат ДДС, големите успешните кражби, които вървят от както има ДДС у нас, фирмите им са с разни измислени лица. Както са ПИБ с кипърски собственик или Жирардели или нещо такова.

 

Кой кретен краде със собствените си фирми от европроекти. В това обвинение са направили всъщност някакъв бъркоч от европроекти, които обаче са одитирани и няма проблем с тях, с разработката за тол-системата. Лиляна Деянова и Мартин Димитров направиха грандиозен скандал по темата за тол-системата, за това, че АПИ не са имали достъп до нея, направили са пресконференция, сигнализирали са прокуратурата, стигнали са до премиера и т.н., но на финала се оказва, че трябва определена компания да спечели, не тази на Мартин и Лиляна.

 

Жалбата, която са подали е няколко стотин страници, което е многомесечен аналитичен труд. Свършили са работата на де що има контролен орган у нас по темата за тол-системата. Но вместо прокуратурата и институциите да направят нещо, сигурно само аз съм разлистил сигнала, за да видя за какво става въпрос, той е приложена по делото. Какво общо има тази жалба с обвиненията е хубав въпрос, но без отговор. Реално производството срещу тях е започнало въз основа на жалбата, която те са подали. Освен обвинението за ОПГ, злоупотреба с евростредства, укриване на доходи, Мартин Димитров и Лиляна Деянова имат обвинение и за заплахи към ръководството на АПИ и комисията свързана с тол-системата. Това трябва да е страшна забава, защото те са поискали оставките на ръководството на АПИ, заради всички тези бъркочи с тол-системата. Ще си позволя да дам личен пример, защото аз не просто искам оставката на Сотир Цацаров в продължение на 5 години, но се опитах да го уволня по всевъзможен начин. Иван Гешев все още беше кандидат, когато аз започнах да говоря, че и него не харесвам и също се опитвам да го уволня. Ако това е криминално деяние, защо аз не съм обесен на жълтите павета.

 

На вчерашното заседание за мерките бяхме само с Лиляна Деянова, брат й Александър и съдружника й Мартин Димитров. Прокуратурата обяви, че са задържани петима. Другите двама души са задържани само за няколко часа и са пуснати под гаранция от по 5 000 лв. Гаранцията на Александър Деянов е 100 000 лв. Явно да си брат на сестра си е скъпо удоволствие.  Самият него по делото го няма изобщо, освен че му е повдигнато обвинение за участие в ОПГ. Това са от новите, модерни ОПГ-та, в които, за да оправдаят подсъдността в Специализирания съд и да формират такава група, събират баба, зет и тъща примерно. Както са Баневи и Арабаджиеви, така са събрали Лиляна, брат й и съдружника й. Другите двама са за някакъв разкош предполагам. Александър Деянов има собствена компания, има едно участие в европроект и той е правил именно криейтив частта - това, с което се занимава бийтбокс. Има обвинение за участие в ОПГ и за укриване на данъци, но в 20 тома по делото него го няма изобщо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 20148 |23.04.2020 Само във Фрог: ”Калинка” в министерството на отбраната превзема важни постове . 29| 20034 |22.04.2020 Само във Фрог: Над 3 вида дрога открита в кръвта на Кристиан, с джипа му има и друга тежка катастрофа . 16| 24078 |21.04.2020 Само във Фрог: Син на бивш министър и плеймейтка са движили в компанията на Кристиан Николов . 27| 22823 |08.04.2020 Осман Октай пред Фрог: Борисов ще изгори и ”бушона” Караниколов заради ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads