Реклама / Ads
2| 6376 |02.04.2015 АКТУАЛНО

Адв. Менков за Фрог: Научихме БНБ да прави пълномощно и започна да дава акъл

.
Адв. Менко Менков
Единият от адвокатите по казуса КТБ Менко Менков бе категоричен, че БНБ вменява, че никой няма право да обжалва никакви решения на УС на БНБ. Той обясни пред Фрог нюз, че такова отношение и поведение е съотносимо само със законите през далечната 1947 година.
 

Ето какво точно обясни главният юрист на Централната банка Нина Стоянова: „Нямат правен интерес лицата, които обжалват (бел. ред. акционерите), тъй като не са пряко засегнати от отмяната на заповед за подчинен срочен договор. Управителният съвет на БНБ в своето решение за отнемане на лиценза не се е позовало на решението за отмяна на подчинения срочен дълг и не го е използвал. На практика това решение за отмяна на подчинения срочен дълг, който е бил по-рано разрешен, има само морален характер, тъй като е установено едно нарушение на европейския регламент и надзорните органи са го докладвали”.

 

„След като има само морален характер решението, което днес е предмет на производството, защо тогава са ги изпратили тези констатации на прокуратурата”, попита адвокат Менков и продължи: „Прокуратурата дали се занимава само с морала или с извършени престъпления. Откъде накъде БНБ ще излага констатации, които на 28 март 2014 година подробно са ги проверили и са дали разрешение на КТБ да увеличи капитала си с 35 млн. евро. Какво се е случило след 5 месеца та да си отменят това решение. Нашето искане е да се разгледа въпросът по същество. Те казват ние констатираме, това, второ, трето, но акционерите нямат право да обжалват. Това означава следното в световния икономически свят: Не правете банки в България, защото нямате право на нищо, ако ви се случи нещо и ви нарочат. Това е твърдението на БНБ и нейният представител, които придобиха голямо самочувствие след като се научиха благодарение на нас и ВАС да си оформят пълномощното. Иначе са големи специалисти по основните моменти за капиталовата адекватност и за подчинения срочен дълг. Днес са си направили пълномощното и твърдят, че никой няма право да обжалва никакви решения на УС на БНБ. Щом е така, защо въобще съществува съдът като юрисдикция. Нещата опират до далечната 1947 г., когато законът тогава е гласял: Ние ще ви вземем лиценза, ще си отменим решението, с което няколко месеца сме ви увеличили капитала като сме констатирали никакви нередности и вие няма да има на кого да се оплачете".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7393 |01.04.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Пушилка на Пеевски е радикалният ислям . 8| 5945 |01.04.2015 Д-р Б. Миланов за Фрог: Ако защитаваш кауза, челото ти трябва да е чисто . 19| 9754 |31.03.2015 Н. Цонев за Фрог: Цв. Василев даде знак, че ще продължи борбата, Борисов е манипулатор . 11| 10306 |31.03.2015 Адв. Менков: Скандално! "Телеграф" - притурка на "Държавен вестник"?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads