Реклама / Ads
28| 8406 |22.09.2020 АКТУАЛНО

Адв. Николай Хаджигенов: Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат даром

.
Източник: БГНЕС
„Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е причината, поради която ние събираме гражданите на площад „Независимост”. Ние призоваваме гражданите да дойдат на площад „Независимост”, за да заявят ясно и високо, че ние отново искаме своята независимост, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят, които са в ръцете на Борисов”.
 

Това заяви адв. Николай Хаджигенов на един от поредните протести.


Той подчерта, че на 22 септември ще чуем 5-те приоритета, които според тях са необходими за изход на България „от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов”. „Защото ние смятаме, че българите вече са свободни граждани не само да изразят позицията си и възмущението си, а утре ще бъдат свободни да направят държавата си по-добра, по-свободна и демократична”, каза Хаджигенов.


Това е третото Велико народно въстание. Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си сграда – бившия Партиен дом. Тогава се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше много задържани, а също така пострадали журналисти, чуждестранен дипломат и обикновени граждани, които нямаха нищо общо с протеста. Второто велико народно въстание премина мирно, без насилие.

 

Днес, отново е време да отвоюваме независимостта си от тирана борисов и придворните му каскети. Време е да покажем гнева на мнозинството, отхвърлящи корупционния модел и квази монархическата дикатура, окървавила ръцете си с кръвта на българският народ. Не е време за празник. Време е за оставки! 1700ч. площад Независимост, написа адв. Хаджигенов във фейсбук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8483 |01.09.2020 Поетът Николай Милчев: На 2 септември през целия ден ще бъде дванайсет без пет! . 22| 11470 |16.07.2020 Николай Марков: Не може да продължим без незабавен съд и без падане на глави . 41| 20117 |14.07.2020 Адв. Николай Хаджигенов: Къде има държавна измяна в стенограмите? . 28| 14735 |28.06.2020 Заплахи за журналиста Николай Стайков и децата му заради разследването ”Осемте джуджета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads