Реклама / Ads
10| 5680 |01.04.2015 АКТУАЛНО

Адвокат даде на прокурор циганите за "Българите на кайма!"

.
Циганчетата от "Надежда"
Адвокат Момчил Пантелеев изпрати сигнал до Районната прокуратура в Сливен, след като в репортаж по Нова телевизия цигани от сливенското гето, наречено „Надежда“, отправиха цинични обиди и заплахи към българския етнос. Любопитно ще е да видим дали прокуратурата ще се заеме със случая и ще повдигне обвинения срещу виновните лица, или ще подмине сигнала с мълчание.
 
Ето и  целия текст, написан от адвокат Пантелеев:

"Уважаеми господин прокурор,

На 29.03.2015 г., в 18:30 ч., по канала на „Нова Телевизия”, в предаването „Дикофф”, бе излъчен репортаж на репортера Миролюба Бенатова, озаглавен „Къде е Кортеза или щрихи от циганската махала”. Линк към предаването може да се намери на адрес...
В това предаване зрителите станаха свидетели на унизителни за българския етнос сцени. Много от взелите участие в предаването цигани отправиха открити заплахи, като чрез средство за масово осведомяване подбуждаха към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност. Многократно бе изразено желанието на тези същества да „направят българите на кайма”, „българите на сапун”. Това е недопустимо поведение, което подлежи на санкциониране. Според Наказателния закон, за такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
Това арогантно поведение от години е оставено без санкции и към днешна дата е достигнало до състояние, в което животът и здравето на българското население е поставено в сериозна опасност. Не вземането на адекватни мерки като резултат може до доведе до ескалация на обществено недоволство. Настроенията на гражданите са силно поляризирани и се оформя крайна позиция за оказване на отпор на тази несправедливост.
Моля да бъде образувана прокурорска преписка, за извършено престъпление по чл.162 от НК, и след като бъдат установени извършителите да бъдат наложени строги санкции.
С оглед наличието на телевизионен материал, могат да се предприемат необходимите оперативно издирвателни мероприятия и да бъдат установени лицата от репортажа."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9756 |31.03.2015 Н. Цонев за Фрог: Цв. Василев даде знак, че ще продължи борбата, Борисов е манипулатор . 19| 10413 |17.02.2015 Фрог научи: Повишават прокурор, чийто син прегази двама в София, други двама обвинители също с награда . 8| 6594 |05.02.2015 Висш прокурор пред Фрог: От реформи бял ден не сме видели . 9| 8522 |15.12.2014 Адвокати: Лъжесвидетели срещу Цв. Василев печелят от фирмите, които били "заставени" да управляват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads