Реклама / Ads
1| 10930 |13.12.2007 АКТУАЛНО

Айк Търнър, бившият съпруг на Тина, ще я гледа от небето

.
Музикалният идол Айк Тънър, бивш съпруг на известната рок-изпълнителка Тина Търнър, е починал в дома си в Калифорния на 76-годишна възраст. Приживе той не одобряваше филма за съвместния им живот.
 

Айк Търнър е роден на 5 ноември 1931г. Той е пианист, китарист, откривател на таланти, звукозаписен продуцент. Член е на Rock and Roll Hall of Fame. Музикалната му кариера е свързана изцяло с rock ‘n’ roll.

Славен, макар и твърде бурен, е периодът, в който Айк живее и твори заедно с Тина. Тя започва професионалната си кариера по нощните клубове на Сент Луис през 1956 г. и точно там среща музикантa Айк Търнър. Двамата създават един от най-популярните групи на соул музиката - Ike & Tina Turner. tina_t.jpgПрез периода 1960-1979 г. излизат редица албуми на групата, част от които стават много популярни. За съжаление Айк попада под зависимостта на алкохола и наркотиците, поради което отношенията в тяхната група се влошават, тя се разпада на практика през 1975 г., а на следващата година семейство Търнър се развеждат по нейно желание поради обвинения в семеен тормоз. Разпадането на групата се отразява зле върху набиращата популярност Тина Търнър и в продължение на няколко години тя не успява да се реализира. Едва през 1982 г. името на певицата отново се появява в класациите и за няколко години тя прави бляскава кариера. Съвместният им живот стана обект и на филма What’s Love Got To Do With It? През 2005 г.  Айк Търнър даде пространно интервю за в. “Индипендънт”, в което сподели какво мисли за филмовата история, разказваща за бурния му брак с Тина. “Филмът се отрази много зле на кариерата ми – заяви Айк. – Не можах да се накарам да го изгледам целия, но това, което успях видя, са пълни глупости”. Филмът обаче имаше огромен успех, а изпълнителят на главната роля Лорънс Фишбърн беше номиниран за “Оскар”.

Все пак музикалната критика е единодушна, че сред най-големите хитове на Тина има и такива от периода с Айк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5344 |12.12.2007 „Големите усти”: „ТВ реалитата само развличат, а не образоват” . 7| 10436 |12.12.2007 Виртуална игра предлага втори живот на недоволни от битието си . 0| 7007 |12.12.2007 Парадокси: Електроразпределение съветва как да пестим енергия . 1| 5238 |11.12.2007 Бъдеща българска звезда по германските сцени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads