Реклама / Ads
12| 8418 |28.04.2010 АКТУАЛНО

Активираха Амстердама ден, след като Борисов се прибра от Сърбия

.
Сретен Йосич
"Българските служби знаеха за заплахите от Баджа, който им предлагаше да ме сменят – те да ме доведат до границата, а той да им върне жеста, като им направи услуга. Тогава бях защитен от службите за сигурност на България. Те веднага предупредиха една европейска страна с 50 млн. жители и една славянска страна със 150 млн. жители, че не трябва нищо да ми се случи".
 

Българската следа оживя вчера отново, след като Сретен Йосич даде нови показания пред съда в Белград, пише днес в. "Билиц".

Йоца Амстердама заявил още пред магистратите, че до 2000 г. представител на държавното ръководство на Сърбия го е защитавал за убийството на Горан Марянович. За своите "патриотичните" дела пък получавал упътване от разузнавателните и контраразузнавателните служби, отбелязва изданието.
 
Внезапното активиране на топ мафиота става само ден, след като премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов се прибраха от съседна Сърбия, където подписаха междудържавно споразумение за съвместни битки с организираната престъпност

По думите на Йосич службите са били наясно с всички негови контакти с премиери и лидери на партии. За всичко се е консултирал с правителството, а за своите бизнес дела е получавал упътвания от премиера и директора на фабрика от Крушевац. В периода 1989-1990 е бил включен в сделка между тогавашната СФРЮ и Холандия, които са имали таен бизнес за внос на нуклеарен отпадък в едно място близо до Загреб.

"През 1994 г. открих, че някои хора, като генерал Радован Стоичич - Баджа, са се отклонили от патриотичния път и основната цел им бяха парите. Някои от тях си сътрудничеха с албанци и мюсюлмани. Затова искаха да ме убият", заявил Йосич.

Той казал още, че е избягал в България през 1994 г., веднага след убийството на Горан Вукоевич, тъй като искали да го припишат на него.

Frognews.bg припомня, че миналия април сръбският мафиот отново разиграваше съда с шокиращи признания и твърдения, че при пристоя си в България бил покровителстван от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и от оръжейния търговец Никола Гигов. БСП пък създаде тогава в парламента специална комисия, която да разследва връзките на генерала и мафиота. От управляващата тогава Тройна коалиция даже инсценираха, че съдът в Белград вика за разпит Борисов. Но после се оказа, че сканадалът е скалъпен от хора на Станишев, които пуснали компроматите срещу лидера на ГЕРБ предизборно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7076 |12.03.2010 Ройтерс: Кризата може да се задълбочи при Борисов . 1| 7403 |07.07.2009 Игуменът на Зограф търси помощ от Борисов . 1| 5726 |09.09.2008 Луди, луди танци в Борисовата градина . 1| 6110 |29.08.2008 SOFIA DANCE WEEK кани столичани на чаша вино в Борисова градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads