Реклама / Ads
0| 4834 |23.01.2020 АКТУАЛНО

Активисти с решение за водната криза: Кукери доставиха вода на Перник

.
Източник: YouTube
Destructive Creation - активистите, които намериха решение за водната криза в Перник под носа на столичани.
 

Хиляди литри вода от вече нефункциониращата Централна баня се изливат ежедневно в канала. При това вода, която е напълно годна за консумация. Затова с малко помощ и само в рамките на 15 минути кукери натовариха туби с вода и потеглиха към миньорския град.

 

Акцията е кръстена “Кот Такоа - Вода за Перник”.

 

“Барабар Петко с мъжете започнахме и ние да търсим решение на водната криза в Перник и го намерихме в центъра на София - Централна баня ?! Докато водата, която рязко установихме, че е съкровище, се излива със скорост 7 200 литра на всеки час директно в канала откакто банята не функционира като баня”, пишат от организацията.

 

И така идеята бързо се появила на бял свят. Активистите потърсили помощ от фирма, а тя безвъзмездно им дала 200 туби за вода. С помощта на Столичната община водата била напълнена и бързо потеглила към Перник.

 

“А за да сме тематични от читалището в с. Драгичево ни дадоха кукерските костюми, да гоним злото. Защото заради липсата на вода се отмени ежегодния Международен фестивал на маскарадните игри, и не можехме да си позволим да оставим зли сили в Перник”, обясняват още от Destructive Creation.

 

Тубите с вода били дарени на дом за стари хора, детска градина и помощно училище за младежи с увреждания.

 

“Разбира се, че не решихме проблема с кризата, но с първия си опит разбрахме 2 неща - Първото - за 15 минути напълнихме 2000 литра безценна минерална вода на 40 км от водния режим; Второто - зад идеята ни веднага застанаха всички нужни за реализирането, без да дават акъл, без мрънкане и без излишни приказки - защото България е супер яка - и това се вижда в такива моменти”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13323 |15.01.2020 Валя Ахчиева: Иван Гешев трябва да избере до кого ще застане във водната криза в Перник . 15| 12218 |03.01.2020 Д-р Михайлов: Водната криза ще се разреши без революция, но Борисов се бои да не бъде катурнат . 16| 12376 |05.02.2019 Скандал по делото КТБ: Решението на съда изтече пак предварително в информационен сайт . 13| 18464 |12.01.2019 Скандал: bTV съобщи решение на Спецсъда за свидетели по делото ”КТБ” предварително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads