Реклама / Ads
7| 8265 |01.02.2018 АКТУАЛНО

Александър Симов пред Фрог: Общественият съвет на БНТ е нелегитимен

.
Защо в Общественият съвет на БНТ няма нито един представител на ляво мислещите у нас, доколко това е нормално и обидени ли са за това представителите на най-голямата опозиционна партия у нас БСП, пред „Фрог нюз” говори журналистът Александър Симов, депутат от левицата.
 
Аз не държа в Общественият съвет на БНТ да има представители от БСП. Защото ми е ясно, че става въпрос за структура, в която влизат не хора от партиите, а наложили се в професионален и обществен аспект личности, които да задават различни посоки в телевизията, да са полезни съветници там.

Неприемливото за мен е, че в този съвет няма нито един човек с леви идеи. Същевременно в него са хора като блогъра Иван Стамболов-Сула, един талантлив човек, но крайно десен в политически аспект.

Досега в БНТ бушуваха скандали за липсата на плурализъм в не едно и две предавания. А вече и в Общественият съвет ще липсва различното мнение, защото са подбрани само хора с изявени десни идеи. Не разбирам защо се прави това, освен ако не става въпрос за някакъв замисъл дясното политическо пространство да обязди медиите в България.

Това щеше да е разбираемо, но в държавата ни повечето хора са ляво мислещи и системното им пренебрегване е едно от политическите престъпления. Затова този обществен съвет, според мен, не е представителен. Надявам се някой да излезе и да обясни мотивите за неговото създаване. Не отричам, че в съвета има хора, които се ползват с обществено доверие, но един двама такива не могат да обяснят посоката на това действие.

В България системно се пренебрегват хората с ляво мислене, сякаш те не съществуват, защото, видите ли, е много модерно и джендърско да си десен. Айде стига, това не бива да се търпи повече.

БНТ се издържа с парите на всички данъкоплатци, а голяма част от тях са с ляво политическо мислене. Те не са представени в този обществен съвет, което го прави категорично нелегитимен.
Записа Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6452 |30.01.2018 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Безхаберието уби 3-годишно дете . 7| 7934 |25.01.2018 Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот . 0| 7758 |24.01.2018 Психологът Елка Божкова пред ”Фрог”: Законът трябва да се изправи срещу агресията при децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads