Реклама / Ads
70| 9765 |16.03.2012 АКТУАЛНО

Анализатори: Свалят Трайков заради руските енергийни проекти

.
Димитър Аврамов-Румяна Коларова
Не мисля, че е имало подаване на оставки. Просто на тези хора им е казано да си ходят. И Трайков, и Константинов не са членове на ГЕРБ , затова няма логика оставките им да бъдат приети от Изпълнителната комисия на управляващата партия. Така коментира по Нова ТВ най-горещата тема от последните часове политологът Димитър Аврамов.
 

  

Според колегата му Антони Тодоров в това правителство освен Бойко Борисов и Цветан Цветанов всички други не са партийни функционери и затова могат да се приемат като бушони. Оставките им не могат да доведат до сътресения в партията,  но това са негативи, които трупа премиера.

 

Румяна Коларова пък смята, че всички смени, направени в правителството, са поемани от премиера Борисов. За първи път отговорността се споделя с оперативното бюро на ГЕРБ.

 

Кой носи отговорност за кризата в здравеопазването, за сменените досега няколко министри там и за неосъществената здравна реформа? Естествено не махнатите министри, а човекът, който ги поставя – Бойко Борисов. По-интересно обаче е не защо си отиде Константинов, а защо правителството се разделя с Трайчо Трайков, попита политологът Димитър Аврамов.

 

Според него една от възможните причини са руските енергийни интереси в България. Аврамов напомни, че съвсем скоро предстои да се подписват договори по руски проекти. А досега Трайков винаги е бил доста дистанциран от тях и е изразявал открити съмнения дали АЕЦ “Белене” е изгодна за България, обективни ли са цените на горивата, предлагани от “Лукойл”.

 

Той е единственият министър, който можеше да изразява свободно мнението си и не вярвам, че е свален заради проваления форум в Катар, заключи Аврамов.

 

Ще разберем каква е грешката на Трайков, когато видим кой ще седне в стола му и кой ще го замести, заяви Румяна Коларова. Според нея обаче за първи път в мандата на това правителство пада главата на министър под натиск на парламентарното мнозинство на ГЕРБ, обясни тя, визирайки отиващия си Стефан Константинов.

 

Политологът Антоний Тодоров пък е убеден, че двамата министри са махнати, за да спадне социалното напрежение в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6970 |28.12.2011 Анализатори: Бедни сме, животът ни кънти на кухо . 1| 6548 |04.08.2011 КЗК се самосезира след писмо на Трайков . 24| 9019 |08.06.2010 Анализатори: ГЕРБ започват да омръзват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads