Реклама / Ads
7| 15547 |10.01.2018 АКТУАЛНО

М. Андреев пред Фрог: От кабинета на Борисов лобират за банка, свързана със СИК

.
Методи Андреев
Много пъти премиерът Бойко Борисов казва,че е скъсал връзката с предишните си приятели-представители на СИК. Един кмет, който беше избран на предишните избори, ми сподели, че е имал интересен разговор с кабинета на Борисов. Оттам след поздравите към него, имали и една молба. Тя била да не се променя банката, която обслужвала въпросното кметство. Оказало се,че става дума за банка, близка до СИК.
 

Това разкри пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ и ексшеф на комисията по досиетата Методи Андреев. След убийството на бизнесмена Петър Христов, спряган за тясно свързан с ГЕРБ, излезе информация в медиите, че е бил представител на СИК за Велико Търново. Спомняте си, че силовите групировки си бяха разпределили държавата и имаха представителства във всички големи и по-малки градчета в страната.

Факт е, че на много места ГЕРБ са свързани с бизнесмени, близки до сикаджийската групировка. Все повече започва да се прояснява как като гъби след дъжд изникнаха навремето структурите на ГЕРБ. Може би това е станало на базата на мрежата на СИК. Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов има минало, свързано със сикаджийските групировки. Има снимки, на които се вижда, че той е в една компания с лидерите на въпросната организация. Тези фотоси се въртяха в публичното пространство. Това е една хипотеза, която дава обяснение, защо толкова бързо ГЕРБ изникна навремето в страната. Дава обяснение и за това, как тези структури запазват стабилност. Явно тя се крепи на някакви задкулисни политически и най-вече икономически договорки и зависимости.

 

Като депутат от ГЕРБ не са ме вкарали в интимните тайни на партията. Бях от гражданската квота. Идеята да се вкарат в политическата формация хора като мен, е те да служат като смокинов лист, за да може ГЕРБ да оправдае позицията си на лидер в дясното пространство. На тях това им е било като един комплекс-че в очите на хората не изглеждат достатъчно десни. Генезисът на ГЕРБ им не е десен. Истината е, че те изникнаха от бившите структури на БКП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 19776 |08.01.2018 Само във Фрог: Най-големият конкурент на Петър Христов убит показно преди 17 г. . 5| 8639 |08.01.2018 Разстреляният предприемач се канел да строи автомагистрала „Хемус” . 10| 18103 |07.01.2018 Само във Фрог: Ченгета объркали къщата на Росен, шефът на полицията на София-област кара ски на Боровец . 17| 16198 |05.01.2018 Адв. Хаджигенов за Фрог: Цацаров и Сарафов превърнаха разследването в Нови Искър в медиен цирк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads