Реклама / Ads
19| 6375 |29.10.2014 АКТУАЛНО

Арман Бабикян пред Фрог: ГЕРБ се държат като късно събудил се човек

.
Арман Бабикян
ГЕРБ се държи като късно събудил се човек. Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор и пиар експерт Арман Бабикян по повод изненадващия отказ на Бойко Борисов да се коалира с Патриотичния фронт.
 

Това изказване на Бойко Борисов е резултат от срещата му с Жозеф Дол. Защото и вчера беше ясно, че Патриотичният фронт отказва да влезе в кабинет и е склонен да подкрепи само управленска програма. Имайки предвид поредицата от срещи, които г-н Дол имаше в България, за такова рязко изказване по посока на ПФ, може би е оказало влияние срещата на Дол с Лютви Местан. Защото именно позицията на ДПС беше ясна и категорична, че не са склонни да подкрепят правителство, в което има крайни националистически елементи. Вероятно тази позиция е срещнала подкрепа в лицето на г-н Дол и може би именно затова Бойко Борисов е сметнал за нужно да обяви това днес. А иначе тя не е много по-различна от вчерашната, защото дали ще имаме едно правителство на малцинството, състоящо се само от ГЕРБ, или на малцинство, състоящо се от ГЕРБ и Реформаторския блок, разликата не е много голяма. Пак става въпрос за негласна подкрепа от някоя от другите политически сили, обясни експертът.  

 

 

Според него 90-те процента от общите интереси на ГЕРБ и патриотите са изчезнали. Очевидно е, че трите преговарящи дами може би не са предали на Борисов правилно исканията на ПФ при тяхната любезна първа среща. Спомняте си, че при нея те намериха огромно съвпадение и беше изказано огромно разочарование от ГЕРБ, че патриотите не желаят да участват с министри във властта. Така, че тяхната позиция е като на късно събудил се човек, който най-ненадейно е открил с кого води преговори и кого е натискал да влезе в правителството. Светата истина е, че ПФ не са искали да бъдат в кабинета. Така, че в момента Борисов влиза в спор със себе си, допълни той.  

 

 

Според Бабикян всеки кабинет по принцип трябва да се формира за 4 години, а колко ще издържи е друг въпрос. В края на краищата договорката му с реформаторите е повече от очевидна. Стабилността на самия РФ, обаче е може би извън способностите дори на Бойко Борисов. ДПС от самото начало заявиха много ясно своята позиция, че  са склонни да подкпят едно правителство на дясно-центристка основа, което е с евроатлантическа насоченост. Казаха, че не биха правили компромиси с националистически формации, които са вътре. Те не са изменили нито на млиметър своята позиция. Ясно подчертаха, че  могат да не участват във властта. До този момент ние не сме чули претенция от г-н Местан в тази посока. Това, че някой ще се чувства заложник някому или задължен, е друг въпрос. Специалистите по задкулисно кукловодство станаха ужасно много в България. Останаха малко актьорите по предкулисна, откита игра за публиката. И това е голям дефицит в българската политика. Иначе, ако човек внимателно следеше изявленията на партиите след всички кръгове на преговори, щеше да забележи толкова огромни територии на съвпадения между АБВ и ГЕРБ, между ГЕРБ и РБ,  между БСП и ГЕРБ и ДПС и ГЕРБ. Ако тези изявления са почтени и почиват върху програмни съвпадения, Борисов трябва да не се притеснява и да си управлява спокойно и в малцинство. Той, обаче очевидно се притеснява от нещо, заключи Арман Бабикян. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8078 |24.10.2014 Лекари пред Фрог: НЗОК е майка на частните болници и мащеха на държавните . 12| 6545 |21.10.2014 Омбудсманът пред Фрог: Някой цели активите на КТБ да се разпродадат на безценица . 1| 10724 |20.10.2014 Проф. Т. Кантарджиев пред Фрог: Лекари лъжат за опасни вируси . 11| 8099 |14.10.2014 Луна пред Фрог: В КТБ няма квестори, няма одитори, точи се банката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads