Реклама / Ads
3| 5168 |23.11.2019 АКТУАЛНО

”Артекс” пусна видео изявление срещу исканията на кмета на ”Лозенец”

.
По повод искането на новия кмет на район „Лозенец” Константин Павлов ДНСК да премахне сградата „Златен Век”, бихме искали да направим следното изявление. Това се казва в видео изявление на ”Артекс”.
 

При мащабното медийно отразяване на тази поредна атака срещу проекта, на широката публика се внушава, че е налице някакво меродавно становище за незаконност на сградата, каквото всъщност няма.


От друга страна се премълчава най-важният факт – решението на българския съд, а това води до изопачаване на истината и манипулиране на общественото мнение.

Припомняме, че с решение от 30 юли 2019 Софийският административен съд потвърди валидността на Разрешението за строеж на многофункционалната сграда „Златен век" и отмени заповедта на ДНСК за спирането на строежа.

 

Въпреки това, ние от „АРТЕКС" изчакваме окончателно решението на Върховния административен съд по казуса, за да продължим строежа, тъй като уважаваме върховенството на закона.


Напомняме също, че съдът счита, че съобразно практиката на ВАС, десетгодишното разрешение за строеж на този и други подобни строежи, които промяната на ЗУТ е заварила през 2017, ще изтече през 2028 г.


Решението на съда е подкрепено от множество официални правни становища на авторитетни правни експерти като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф. Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други, подчертават от "АРТЕКС".


Не ни се иска да вярваме, че г-н Константин Павлов смята всички тези правни становища за нищожни и би предприел каквито и да било действия, които не отговарят на изводите, направени от българския съд.

 

Подобни негови действия целят правен прецедент, който освен че ще бъде негативен сигнал към българските и чуждестранни инвеститори, ще създаде възможност да се атакуват редица мащабни строежи, включително и редица инфраструктурни проекти в страната, за които поправката в чл. 153 на ЗУТ е направена и важи.


Продължаваме да твърдим, че в една правова държава Законът следва да се изпълнява от всички нейни субекти, особено от институциите, както и че принципите на демокрацията изключват своеволни, еднолични и противозаконни действия на хората, които в момента са на власт.


„АРТЕКС" е компания, която инвестира не само в честния бизнес и икономиката на България, но и създава нови стандарти за качество, с които изграждаме бъдещия облик на София.


Нека не забравяме, че първичната стихия на разрухата е обратната страна на любовта и творчеството. Дали не бива всеки управленец преди да влезе във властта, да е успял да съгради нещо с ръцете си ? За да не се раждат в ума му мисли за разрушение, а Съзиданието в него да го подтиква към по-възвишени чувства и цели.
Вярваме, че резултатите от нашите усилия са много по-трайни от десетки управленски мандати и подкрепата на обществото ни задължава да продължим да се борим за едно по-светло бъдеще и по-добра и независима бизнес среда в България.




ИЗЯВЛЕНИЕ НА АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ - 23.11.2019 from Plamen Miryanov on Vimeo.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13696 |06.11.2019 Разследване показа ”неоткрити” от Иван Гешев факти за ДП по ”Делото КТБ” /видео/ . 20| 8462 |16.07.2019 Хакерът на НАП: Държавата ви е прецакана, данните са хаквани и през 2012 г., ще пусна още от тях . 10| 8583 |09.07.2019 Продължава „Делото КТБ“, спецсъдът пусна задържан с нелепо обвинение свидетел . 26| 17479 |07.04.2019 Христо Проданов: Как може адвокат на ”Артекс” да е правосъден министър?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads