Реклама / Ads
19| 6527 |04.02.2015 АКТУАЛНО

Атанасов за Фрог: Има данни, че са съставяни документи след акцията в Лясковец

.
ген. А. Атанасов
Има данни, че са съставяни документи след акцията в Лясковец. Това каза председателят на Вътрешната комисия Атанас Атанасов след изслушването на главния секретар на МВР по случая. За себе си съм изяснил цялата обстановка. Моето категорично мнение е, че използването на СОБТ в тази операция е било абсолютно нецелесъобразно и резулатите го показаха.
 
Главният секретар по време на изслушването се позоваваше през цялото време на следствена тайна и не отговори на въпросите. От изслушването нищо не чух, но от документите, събрани по случая, научих доста неща. Част от тях са с  гриф "Секретно" и затова не може да се огласи повече информация, обясни Атанасов. Той уточни, че БСП са били запознати с материалите по случая, а поведението им с напускането на заседанието, било съвсем очаквано.

Над час продължи препитването на Лазаров. Всички присъстващи обаче не пожелаха да коментират какво е станало вътре. Самият Лазаров, притиснат от журналистите, само се оправда, че е действал по закон и не пожела да отговори на въпросите. По информация на Фрогнюз един от най-скандалните документи, съставен след акцията, е докладна записка на Института по психология на МВР за профила на Петко Петков. Оказва се, че преди това е имало само мнение за неговото психологическо състояние и за начина, по който той може да бъде неутрализиран. Това мнение след убийството на командоса Емил Шарков, е било светкавично оформено като официален документ и заведено в регистрите на МВР на 14 март 2014 г., малко след трагедията. По време на вътрешната проверка на МВР от служители на Инспектората изобщо не е станало ясно кой е написал тази експертиза, кой я е получил, както и откъде е поръчана. Размива се и отговорността относно съставянето на психологическото мнение като официално становище на институцията.

Проверката в крайна сметка приключва с извод, че отговорни за провала на акцията са представителка на Института по психология на МВР и шеф на криминална полиция в Главната дирекция. Имало е дори предложение тези двама служители да бъдат уволнени. Нещата обаче в момента са стопирани. По случая тече разследване в прокуратурата, отново по искане на майката на убития командос Емил Шарков. То обаче все още не е приключило.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7326 |05.02.2015 Гр. Караджов пред Фрог: Кандидати за български Ципрас има доста, но са слаби имитатори . 12| 10523 |03.02.2015 Адв. Симеонов за Фрог: Дошло е времето Петьо Петров да стане обвиняем . 7| 7708 |30.01.2015 Д-р С. Георгиев пред Фрог: Ако по-малко лекари избягат от България, реформата е започнала . 27| 7719 |28.01.2015 Кънев за Фрог: Призовки от окръжията? Абсолютен кьорфишек!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads