Реклама / Ads
18| 9830 |13.01.2015 АКТУАЛНО

Атанасов: Имам сигнал за тежки корупционни обвързаности в Пазарджик

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: Булфото
Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси.
 
Това каза председателят на Вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия. "Хората в Пазарджик знаят, че общината се управлява тоталитарно. Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък", поясни той.

Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаности между представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик, всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, чиято е смачкана чрез използване на власт, обясни Атанасов. "Случаят е симптоматичен за местното управление в България и би следвало да бъде на вниманието на обществеността", добави Атанасов.

Вчера вътрешният министър представи и идеите за административна реформа в МВР. Бяха съобщени много обезпокоителни данни. Нанесени са много тежки вреди на вътрешното ведомство от кабинета „Орешарски". Тези теми обаче останаха встрани, а се занимаваме с Петко Сертов, коментира Атанас Атанасов.

От информацията, с която разполагам, съм убеден, че за България пряка заплаха за тероризъм от вътрешни сили няма. Ако има някакви рискове, те са свързани с преминаващите през страната ни бежанци. Вътрешният министър ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

На българо-турската граница бе задържан 28-годишен французин, заподозрян за връзки с атентаторите от Париж - братята Куаши. В прокуратурата е постъпила европейска заповед за арест от съд в Париж. Обвинението срещу задържания е за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове.
Атанасов коментира и изненадващата поява на Петко Сертов. Според него е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със семейна драма като неговата.

"От самото начало отказвам да коментирам темата, защото съм на мнение, че държавата не трябва да се занимава с него. При условие, че няма никакви данни да е извършено престъпление по отношение на него и от него, защо се занимаваме с него", попита Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7292 |21.11.2014 Ген. Атанасов: Цацаров бе избран в нарушение на Конституцията . 12| 5895 |12.11.2014 Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата - пошла инсценировка . 42| 15397 |28.10.2014 И. Добромирова: Има сигнал за Пеевски в прокуратурата, тя мълчи . 10| 8338 |29.07.2014 Сигнали до прокуратурата и БНБ за разкриване на банкова тайна внесоха директори на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads