Реклама / Ads
35| 9955 |06.02.2015 АКТУАЛНО

Атанасов: Може да се наложи да защитим Местан в НС

.
ген. Атанасов
Потърсете шефа на бюрото за контрол на СРС Б. Рашков и се поинтересувайте има ли сигнали за подслушване по време на протестите. Всички имахме усещане, че те се контролират, премиерът Орешарски тогава публично казваше "ние знаем". Имаше достатъчно информация, че има контрол над протестите, заяви по БНТ председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов.
 
Ще настоявам да се изиска всичко, събрано в бюрото на г-н Рашков. Имало е координирана операция между ДАНС, ДАТО и МВР и не става въпрос за просто подслушване, а за контрол на трафични данни. Нещата са започнали по сигнал; проверявани са държавни служители, за които е имало данни, че ходят на протести.

Най-силното оръжие в политиката е истината, не съм си позволил никога да изнеса непроверена информация, увери той.

Секторът за сигурност в България се командва от сарайско-библиотекарската групировка, каза Атанасов. Непокътнато до този момент. Овладяването на службите е за прикритие на обръчите от фирми и нагласените обществени поръчки. Всяко едно назначение става със заповед на министъра по предложение на главния секретар, каза Атанасов. Изразил съм отношение към Лазаров още преди изборите, този човек е отговорен за определени провали в МВР, той няма професионални качества за поста. Ако той запази поста си, мотивацията ми да подкрепям това мнозинство ще намалее, предупреди Атанасов и посочи, че следващия главсек трябвало да има 10-15 г. професионален стаж, но без продължителна кариера в централните поделения на МВР заради обвързаностите там. Той констатира обща управленска немощ в МВР.

ДПС и самият Местан са в много тежка ситуация. В резултат на дългогодишната лаковия днес те са изолирани и изоставени, вкл. и от коалиционния си партньор. Все още не са им прекъснати икономическите лостове, затова всяка седмица се изплакват кой техен човек е отстранен, а това ознава прекъсване на поредната корупционна схема. Местан има тежък проблем вътре в партията, той не е представител на икономическо-олигархичната структура, нещата се командват от сараите и той се чувства некомфортно. Може да се наложи да го защитим в НС, смята Атанасов. Ако се получи разрив и ако той застане не на страната на икономическо-олигархичната структура, трябва да му се помогне да пробие изолацията. Затова се вади и картата с Възродителния процес. Местан е агресивен към нас и патриотите, очаквайки, че може да му се отвори вратата към ГЕРБ, прецени Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9798 |13.01.2015 Атанасов: Имам сигнал за тежки корупционни обвързаности в Пазарджик . 8| 6391 |22.12.2014 Политолог пред Фрог: Наложиха ни полупрезидентски режим; имаше приватизация на институции . 18| 7274 |21.11.2014 Ген. Атанасов: Цацаров бе избран в нарушение на Конституцията . 12| 5885 |12.11.2014 Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата - пошла инсценировка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads