Реклама / Ads
47| 7032 |23.08.2011 АКТУАЛНО

Да бъдем реалисти - Румен Христов ще е президент

.
М. Димитров
Най-удобният опонент на ГЕРБ е Ивайло Калфин, защото всички десноцентристи ще застанат зад кандидатурата на ГЕРБ, която и да била тя, и тя ще спечели, казва лидерът на светлосините.
 

На тези избори ще има най-голямото обединение на десницата за последните седем-осем години, казва лидерът на СДС Мартин Димитров в интервю за в. Труд. Това се вижда от широките десни коалиции, които има в повечето големи градове. Надявам се на по-добри резултати в Пловдив и Варна, на спечелване от първи тур в Плевен, Монтана, Кюстендил и Пазарджик, където има много силни наши кметове, подкрепени от широки десни коалиции.

Нормално е двете най-големи десни партии СДС и ДСБ да имат претенции . Този въпрос ще бъде решен, трябва много бързо да стигнем до съгласие. Моят съвет към ДСБ е да намалят претенциите си към листата, защото забавят стартирането на същинската кампания и намаляват нашите шансове да спечелим битката в София. А те са огромни. Аз съм отраснал до НДК, говоря със съседи и приятели и виждам - има огромно желание, огромен потенциал за нов кмет. Кадиев (б.р.- кандидатът на БСП Георги Кадиев), другият човек, който има гласове в София е в слаба позиция - тежки крамоли в БСП, скандали. Той не е конкурентоспособен в момента. Изборът е между нашия кандидат Прошко Прошков и Йорданка Фандъкова. Затова, повтарям, има огромен шанс да спечелим.

Нашата цел е да си подобрим позициите и като брой кметове, и като брой съветници, и като резултат на президентските избори. В България бяха направени много експерименти. Те започнаха с идването на Симеон Сакскобургготски, който излъга очакванията на хората. После Бойко Борисов, който беше част от управлението на царя. Бойко Борисов вече десет години е на власт в България - като главен секретар, като кмет на София, сега като министър-председател. Той няма право да говори какво било станало в последните двадесет години, след като в десет от тях участва във властта. Затова очаквам с тези избори да се спрат експериментите, българската политика да се върне към нормалността. Което ще означава по-добри позиции на СДС и съответно на “Синята коалиция”.

Нека бъдем реалисти. Единственият човек, който може да бие ГЕРБ на тези избори, е Румен Христов. Най-удобният опонент на ГЕРБ е Ивайло Калфин, защото всички десноцентристи ще застанат зад кандидатурата на ГЕРБ, която и да била тя, и тя ще спечели. Много удобен опонент е Меглена Кунева, само ще й бъде припомнено затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ-“Козлодуй” и тя не е конкурентоспособна. Единственият човек, който, ако отиде на балотаж, със сигурност ще победи ГЕРБ, е Румен Христов. Има една кампания от социологически проучвания, които са повлияни да го поставят по-назад в класацията, казва още Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10476 |14.06.2011 US служби държат компроматни снимки на Румен Петков . 15| 10002 |19.11.2010 Ваньо Танов: Румен Петков е посредничил между криминални групировки . 9| 8476 |09.05.2009 Р. Шуман превръща материалите за водене на война в инструмент за помирение . 26| 9910 |15.09.2008 Отнемат „Черноризец Храбър" от Калин Руменов. Колко страшно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads