Реклама / Ads
34| 7026 |30.11.2015 АКТУАЛНО

"Българска пролет": Европа капут пред Турция

.
Велизар Енчев
Заради 2 милиона сирийски бежанци на турска територия, с които Турция рекетира европейците, Евросъюзът е готов да приеме като пълноправни членове 70 милиона турци и да се раздели с християнските ценности, заявява партия „Движение за радикална промяна „Българската пролет" в декларация по повод споразумението между Европейския съюз и Турция за решаване на бежанския проблем.
 
Определя като „позорна капитулация на европейците пред неоосманисткия режим на турския президент Ердоган": „Предоставяне на безвизов режим за всички турски граждани и ускоряване на преговорите за еврочленството на Турция в ЕС са две съдбоносни грешки, които ще ускорят ислямизацията на Стария континент и ще укрепят репресивното управление на Партията на справедливостта и развитието. Турция е сред главните виновници за кръвопролитната война в Сирия, открито воюваща с легитимното ръководство на сирийския президент Башар Асад и подкрепяща Ислямска държава, изкупувайки добивания на черно нефт в окупираните от ислямистите територии в Сирия и Ирак. Нещо повече - Турция атакува по въздуха кюрдите в Сирия и Ирак, обявявайки това за борба с ислямския тероризъм. На този фон решението на ЕС е цинично, защото награждава Турция за агресивната й политика в Близкия Изток, вместо да я порицае и подложи на икономически санкции, както това направи Руската федерация след свалянето на нейния самолет в сирийското въздушно пространство".

„Българската пролет" настоява Народното събрание да разгледа организираната преди три години подписка на 250 хиляди български граждани за свикване на референдум за членството на Турция в Европейския съюз, укрита от Цецка Цачева в нарушение на правилника на НС и се обръща към организаторите на подписката - НФСБ и ВМРО, които сега са част от управляващата коалиция, и ги призовава да изискат от председателя на парламента да внесе подписката за обсъждане и гласуване в Народното събрание.

„В противен случай ще смятаме, че тези две партии имитират патриотизъм в медиите и парламентарните кулоари, а с гласуването си в пленарната зала подкрепят правителството на Бойко Борисов, което води протурска политика", посочва председателят на партията Велизар Енчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5406 |23.11.2015 Огнян Златев: Европа трябва да отвърне на терора и със закъснение . 50| 7221 |14.10.2015 Борисов за критиките на Лавров: Не ги ли е срам, техни братя, да плащаме най-скъпия газ в Европа . 3| 4880 |27.09.2015 ООН очаква имигрантите в Европа да достигнат 450 000 следващата година . 3| 5008 |20.09.2015 Кунева: Сигурността на Европа включва справяне с бежанската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads