Реклама / Ads
8| 7859 |09.05.2017 АКТУАЛНО

Balkan Business Wire: Антоанета Василева търси съдействие от ЕС

.
Съпругата на банкера Цветан Василев Антоанета търси съдействие от Европейския съюз срещу сталинистките похвати на българската прокуратура и правителство. Това пише специализираното издание Balkan Business Wire, което се позовава на статия, писана от самата Василева и публикувана в сайта Medium.com. Според информацията именно тези действия на правителството са начина му да се справя със съперниците си.
 

„Съдебната система в България често е описвана като сталиниска. Българската прокуратура организира „лов на вещици” срещу политическите и икономическите си опоненти в типичен съветски стил. Дори повече – използва всички налични репресивни инструменти на държавата, за да унищожи съперниците си, превръщайки в мишена техните близки приятели и роднини”, пише още Василева.

 

Припомняме, че Василева бе обявена за издирване от Интерпол, въпреки че местонахождението й е установено, а самата тя се е явила в съда в Белград.

 

Тя е обвинена в пране на пари, свързани със закупуването на къща в Швейцария през 2012 г.

 

„За да купя къщата, аз използвах заем от банка в Швейцария, към които добавих пари, дадени ми от моя съпруг”, обяснява Василева. По думите й съпругът й е декларирал тези пари и е платил данъци по тях, което е установено и при скорошния 10-годишен данъчен одит, направен на фамилията й.

 

В заключение Василева призовава европейските институции да се противопоставят на тези практики в България, като подчертава, че страната е най-корумпираната членка на ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14322 |07.05.2017 Адв. Ботев: Защо издирват г-жа Василева, след като е установена в Белград? . 1| 3690 |20.04.2017 ЦРУ търси къртица в редиците си . 0| 4395 |08.04.2017 Гранична полиция търси 490 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads