Реклама / Ads
1| 5192 |30.12.2014 АКТУАЛНО

Бедствено положение в Монтана, Враца и Ловеч

.
Архив
Бедствено положение беше обявено в Монтана, Враца и Ловеч, съобщи МВР. Силният вятър и обилният снеговалеж в северозападната част на страната предизвикаха снегонавявания, като на места преспите надхвърлиха един метър. За последните 12 часа пожарникари, полицаи и спасители евакуираха от преспите над 320 души и изтеглиха 640 леки коли, осем автобуса и микробуса и четири тежкотоварни автомобила.
 
В област Монтана, в общините Вълчедръм, Лом, Якимово, Брусарци и Медковец са се образували снежни преспи от над 1 м. 

 

От ледения капан са изтеглени над 500 автомобила, а над 80 човека са евакуирани и настанени в сградата на община Вълчедръм и в кметство на село Ковачица.

 

Пътищата между селата Долно Церовене и Вълчедръм и градовете Монтана и Лом остават временно затворени.

 

В област Враца са получени множество сигнали за закъсали автомобили между град Оряхово и село Селановци, както и в пътните участъци между селата Лесура и Фурен. Оказана е помощ и всички, авариралите автомобили са освободени и към момента няма сигнали за бедстващи на територията на областта, съобщава Нова телевизия.

 

В област Плевен има затворени пътища в общините Плевен, Кнежа, Долна Митрополия, Червен Бряг и Пордим. Затворен е и пътя между Плевен и Ловеч. Екипи на РДПБЗН - Плевен са евакуирали около 60 човека и е оказана помощ на „Спешна помощ”, като са транспортирани тежко болни от с. Гривица, с. Бъркач и гр. Пордим до медицинско заведение в областния град. Продължава евакуирането на закъсали шофьори по пътя Кнежа - Бяла Слатина. 

 

В област Ловеч е обявено бедствено положение за селата на територията на общината. Към момента не е възможно да бъдат почистени пътищата до малките населени места. Екипите на пожарната са в готовност да окажат помощ при постъпването на сигнали за бедстващи граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5732 |30.12.2014 Л. Павлова: Най-критично е в Северна България, да се минава през прохода на Републиката и Ришкия . 1| 5638 |30.12.2014 Тежко остава положението в Северозападна България . 66| 12014 |29.12.2014 Диана Найденова прати Коритаров на щат в ДПС, той пък я нарече Догановист . 11| 5985 |28.12.2014 Шефът на синдикатите в МВР: Трябва да излезем от модела „Кой“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads