Реклама / Ads
18| 7479 |28.04.2021 АКТУАЛНО

С Бербатов - сега или никога! Стига със старите муцуни- Венци, Фурнаджиев, Касабов

.
Митко Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров - това са трите момчета, които трябва да донесат промяната в българския футбол. Да бият шута на старите муцуни в БФС, които няколко петилетки ядат бял хляб във футболния съюз, а футболна България от четвърто място през 1994 г. стигна до четвърта урна при жребия за големи първенства.
 

Между тези три момчета и Венци Дебелия, Емил Спящия до обяд, гумаджията Фурнаджиев, Мишо Касабов и Лечков аз бих избрал промяната! Сега е моментът клубовете най-после да направят нещо смислено в своето съществуване. Ако наистина и този път тези тримата не бъдат избрани, футболът ни никога няма изглед да мръдне нагоре. Нека опитат... Трябва промяна, стига стари наяли се муцуни, пише спортният журналист Стефан Ралчев.


Може да са само лица, може да нямат опит, но ако стоим и чакаме на опита на Венци - ще продължим с мъчението. Дори само да вкарат компютри, да докарат реклами, да оправят ТВ-правата, да променят начина на гласуване, да заработи Лигата - пак е нещо. Че няма да изкопаят нови Стоичковци - няма. Ама нали трябва отнякъде да започнем, коментира друг специалист.

 

Димитър Бербатов се кандидатира за шеф на БФС. Той обяви това на пресконференция вчера. В екипа, предложен от голямата ни футболна звезда, влизат неговите бивши съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров. Сред останалите членове са Петър Величков, Борис Станков и адвокат Георги Владов. По дуите му е събрал силен и сигурен екип по модел на бившия си треньор от "Манчестър Юнайтед" - сър Алекс Фъргюсън.

 

"Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл. Екипната работа е едно от най-важното нещо по пътя към победата. Смятам, че съм подбрал екип, който да отговаря подобаващо. Хората в него мислим по един начин. Стилиян Петров ще бъде част от Изпълкома", заяви той.


Според бившия национал в момента футболът има нужда от промяна. Той заяви, че ще приветства всякакви идеи, тъй като хората в екипа му " не били експерти по всичкознание".

 

"Силата, която ни обединява, е че нещата трябва да станат по по-добър начин. Тези хора знаят, че имат моето „Благодаря”. Те предоставят мнения и идеи, които се обсъждат и дебатират. Всяка една добра идея е добре дошла при нас. Не знаем всичко, затова се учим и растем. Затова хората, които търсят промяната и нямат сцената да кажат какво искат, са добре дошли при нас. Готови сме да донесем нужната промяна. В процеса на работа ще се наливат нови идеи. Футболът е за всички нас. Аз съм отворен към предложения", подчерта Бербатов.


Футболистът каза, че за развитие на родния футбол ще използва модели на съседни държави, както и на представители от УЕФА. Развитието на детско-юношеския футбол ще бъде във фокуса на работата на екипа му, тъй като там се наблюдавали „големи пропуски”.


Бившият №9 и голмайстор на националния отбор: Футболът ни има нужда от промяна!


.

Бербатов е двукратен шампион на Англия, рекордьор по голове за националния отбор на България за всички времена и седемкратен „Футболист на годината“. Бербатов играе още за "Байер" Леверкузен, Тотнъм, Монако и други големи отбори. Тръгва към големия европейски футбол от ЦСКА.

 

През 2006 г. става посланик на добра воля на УНИЦЕФ, а впоследствие избира собствена кауза – на 7 април 2008 г. учредява фондация „Димитър Бербатов“ с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на изкуствата, науката и спорта.През май 2012 г. „за забележителната работа на неговата фондация“ е избран за посланик на ЮНЕСКО.

 

Стилиян Петров: Време е българският футбол да предприеме обещаваща промяна!

 


.

"Успех, Бербо, време е Българският Футбол да предприеме позитивна и обещаваща промяна за развитие", сподели Стенли на профила си в Инстаграм.


Стилиян Петров е рекордьор по мачове в националния ни отбор по футбол - 105.

Бившият национал и капитан на тима е роден на 5 юли 1979 година в Монтана. Играе в Монтана, ЦСКА. От 1999 г. до 2006 г. е футболист на Селтик, където изиграва 234 мача и отбелязва 60 гола.

 

На 30 август 2006 г. преминава в английския Астън Вила от град Бирмингам. Бившият капитан на Астън Вила прекрати принудително кариерата си през май 2013 година, след като година по рано е диагностициран с левкемия. Стилиян Петров държи рекорд за гол отбелязан от най-далечно разстояние - над 40 метра. Това става на 12 април 2008 г. Стилиян вкарва гол от над 40 метра срещу Дарби Каунти при победата на Астън Вила с 6:0. Отборът на Селтик организира бенефисен мач в чест на Стилиян Петров на 08.09.2013 г. на стадион „Селтик парк“ в Глазгоу пред 60 000 зрители. Стилиян Петров участва в мача. Стилиян Петров е избран за Футболист №1 на България за 2003 г.


Мартин Петров: Време е за промяна!


.

„Време за промяна”, написа на английски Марто в Instagram, като думите бяха обагрени с цветовете на българския трибагреник върху фотос на екипите на тримата отпреди мача на Бербатов срещу Луиш Фиго.

 

Фланговият нападател е роден през 1979 г. във Враца, а след един сезон в професионалния футбол с местния Ботев преминава в столичния ЦСКА. За "армейците" играе до 1998-а, когато е продаден на Сервет (Женева). След 77 мача и 27 гола за първенство за швейцарския клуб Петров подписва с немския елитен Волфсбург, където играе 116 пъти и бележи 28 попадения, преди да осъществи нов високопрофилен трансфер, този път в Атлетико (Мадрид). През 2007-а става част от амбициозния проект на Манчестър Сити (59 мача, 9 гола), а три години по-късно преминава в друг английски тим - Болтън (73 мача, 10 гола). Завръща се в Испания за един полусезон в Еспаньол, преди да приключи кариерата си в ЦСКА през сезон 2013/14 (17 мача, 3 гола).

Шампион на България и носител на Купата на страната с ЦСКА (1997), шампион и носител на Купата на Швейцария със Сервет, победител в турнира Интертото с Атлетико (Мадрид). През 2006-а е избран за Футболист номер едно на България.

За националния отбор дебютира през 1999-а при домакинското равенство с Англия, а в следващите 12 години записва внушителните 90 мача и 19 гола с екипа на "лъвовете". Участник на европейското първенство в Португалия през 2004-а.

 

Без съмнение това ca тoчнитe хoрa, кoитo ще дaдaт възмoжнocт нa футбoлa ни дa ce рaзвиe и дa тръгнe в пocoкa,кoятo дa рaдвa хoрaтa в Бългaрия. Уcпeх и къcмeт, момчета!


Калин Джумайски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 8275 |03.02.2021 „Маркет линкс“: Шест партии в парламента при избори сега . 46| 8789 |26.11.2020 Атанас Атанасов: ДБ ще се бори за управленски мандат със сегашната извънпарламентарна опозиция . 62| 26370 |08.05.2020 Васил Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов. Различното е Пеевски. Той дърпа конците . 18| 7892 |26.04.2020 Д-р Кунчев: Ако сега отпушим нещата, ще се обезсмислят всички жертви, направени до момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads