Реклама / Ads
18| 11680 |30.01.2018 АКТУАЛНО

Бизнесмен: Пеевски няма да бъде проверен, защото няма Ферари

.
Този, който си е купил нещо на негово име, няма да има проблем пред данъчните. Има еволюция във проверките им. Намаляват се възможностите за проверки. Това каза по БТВ бизнесменът Красимир Дачев по повод проверките на прокуратурата на богатите.
 

Тази дейност на данъчните трябва да е непрекъсната. Не знам защо трябва да се вдига пушилка. Мен не ме е страх от проверките. Не съм интересен за прокуратурата. Първосигнално е да се насочваме към богатите. Има младежи, които няма кака да си купят такова нещо. Данъчните имат много други проблеми. Това трябва да се прави по терлици, а не с биене тъпана на мегдана. За един месец  тези, които карат с пълномощни, ще изчезнат. Как ще ги проверят, след като документът му  в Германия. Пеевски няма да бъде проверен, защото няма Ферари.

 

Бившият шеф на МВР Емануил Йорданов допълни по темата: Всеки метод, който води до повишаване на проходите е добър. Действията на прокуратурата и НАП , обаче говорят за липса на памет. Не е само за акция „Комар“, когато не се случи нищо. Множество луксозни коли бяха събрани в поделението във Врана. След това се върнаха на собствениците. Пиарът си е пиар. Имали сме такива проверки през годините. Част от тях са водили до осъждане на България. Малко по-внимателно трябва да се подхожда към тези неща. Един министър-председател наричаше богатите хора чорбаджии и изедници. В НПК има текст, който забранява информация от текущо разследване. А тук няма създадени досъдебни производства. И изведнъж се казва, че всички богати ще бъдат проверявани. Едва ли това е пътят, чрез някаква показност, чрез предварително обявяване какво ще се работи. И Роналдо беше проверен, но никъде не се вдигна шум. Просто хората си работят. Ако даден проверяван извади пълномощно, че може да управлява кола, какво правим?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 15005 |29.01.2018 А кога НАП ще провери имотите на Пеевски? . 7| 7934 |25.01.2018 Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот . 8| 22139 |09.01.2018 Само във Фрог! Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads