Реклама / Ads
17| 22811 |27.04.2019 АКТУАЛНО

БНТ на Кошлуков – за ДПС, Доган и Пеевски или добро или нищо

.
Емил Кошлуков Източник: БГНЕС
Кошлуков – генерален директор на БНТ е решение отпреди година и нещо. В това баха убедени всички, които поназнайват нещичко за задкулисието. Кошлуков не отговаряше на някои условия, но пък отговаря на критериите на когото трябва, което е важно в тези игри.
 

Пуснаха Константин Каменаров да спечели конкурса, но с тенденция съдебната сага „карал колата пил“ да го потопи в нужния момент. Кукловодите просто събраха две и две и беше само въпрос на време, когато Куши от програмен ще стане генерален директор.   

През цялото време в определени кръгове бе пробутвана „загриженост“ за Каменаров, който имал проблем с чашката.

 

Каменаров наистина е карал с 1,6 промила. Което не е редно. Но не е катастрофирал, не е причинил вреди, нито е застрашил живота или имуществото на трети лица. Което не го оправдава въобще. И Каменаров получи 1 година и 3 месеца условно с три години изпитателен срок плюс 600 лева глоба.

 

Все пак някои сравнения се налагат сами: от 2016 до 2018 г са осъдени условно над 60 шофьори, които са карали пияни като мотики, катастрофирали са и са убили двайсет и няколко души, а два пъти повече са осакатили. Между тези шофьори има и двойни убийци.

 

Все по-малко са съмненията, че Каменаров е използван за мюре. Истинската патица е Кошлуков. Куши е на мушката, но преди това ще трябва да "снесе" няколко „златни яйца“ на ловната дружинка от задкулисието. И той ще го направи, иначе ще го отстрелят…

 

В ерата „Кошлуков“ няма да чуете критична дума за ДПС, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Нито за управляващите, особено към онези, които са свързани с "боянските сараи" и х-л „Берлин“. Към прокуратурата също. Критиките ще се насочат към всичко опозиционно – политици, медии, инакомислещи. Не че БНТ досега не е вървяла със силните на деня, но сега това ще бъде силно изразено и за сметка на обществения интерес.

В същото време на ГЕРБ и Борисов ще бъде ясно подсказано, че могат да попаднат в „чения списък“ на БНТ, ако нещо им хрумне на Доган и Пеевски. Същото правило важи и за парламента. Националната телевизия ще се превърне окончателно в идеологически и манипулативен инструмент. Разбира се под лозунги за обективност, демократичност, професионализъм и прочее изтъркани лозунги, които слушаме от години, но не виждаме в живота.

 

Запознати със ситуацията твърдят, че рекламната политика на БНТ също ще се промени. В полза на... когото трябва. Ще трябва да се разреши и проблемът с дълговете на телевизията. Правителството вече опрости десетки милиони на база "Лозенец", известна като "правителствена болница", що да не направи същото и за БНТ. За едни и същи покровители става въпрос все пак.

 

Най-наглото е, че цялото това обслужване ще платим ние – около 70 млн лева. Плащаме, за да ни зомбират, манипулират и да ни пробутват пропаганда, обслужваща съмнителни – меко казано – кръгове.

 

В СЕМ са наясно. И в БНТ са наясно. Които в телевизита му искаха оставката, вече ги няма или са "укротени". Журналистическата гилдия, доколкото има такава, е наясно, но Куши поначало не е част от нея. Всички са наясно. И какво от това.

 

Един корпулентен кандидат за евродепутат от още преди няколко месеца се похвалил в тесен кръг, как точно ще се развие пиеската. Казал още, че държи бъдещия директор за "топките" с много любопитни неща. Не от вчера се говори за зависимости на Емил Кошлуков от политическо и друго естество. Предстои да видим в каква степен ще се подтвърдят или не тези слухове.

 

От всички тези игри, интриги и сделки зрителят е големият губещ. Но кой ли мисли за зрителя. Най-вероятно ще му пробутат поредната лотария с талончета и ще го оставят да зяпа в екрана в очакване на някое интересно предаване. Което не означава, че ще дочака такова...

 

Лидия Димитрова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15211 |02.04.2019 greshka54 . 9| 15044 |10.03.2019 Илиян Василев: Доган и Пеевски да финансират мюфтийството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads