Реклама / Ads
14| 6995 |21.03.2008 АКТУАЛНО

Боклуци, строителство и бездомни кучета тровят Студентски град

.
Гнусотията в Студентски град не спира да набира инерция. Банички и кондоми от всеки ъгъл противно лъхат на деградацията, коятo студентите приемат с удоволствие, а лавинообразното строителство е плъзнало вече и в „Щудгарт”.
 

Такава е картинката в най-гъсто населеното кътче на София в момента. Оглеждайки се наоколо в Студентски, могат да се видят само „манджа стрийт”, трескаво застрояване, банички и пици по тротоарите и прословутите бездомни кучета. Оказва се, че след алкохола, една от най-купуваните стоки са кондомите, които се продават в повечето лавки и магазини. За сметка на това обаче не успяхме да намерим нито една книжарница в полиса, освен в университетите.

Първото място обаче безспорно е отредено за найлоновите торбички, строителни отпадъци, разкопани трапове и множество  изхвърлени боклуци, които лесно се подмятат от вятъра. Контейнерите и кофите за разделно събиране на боклука си стояха зейнали и празни, а покрай тях – разпилени бирени бутилки, кондоми и строителни отпадъци. Боклуците хвърчат из всички посоки, а на минаващата тълпа от студенти, изобщо не им прави впечатление. Дали, защото малка част от тях бързат за лекции и „нямат време” или пък е по-важно да отидат в поредното заведение, факт е, че никой не се възмущава и не предприема каквито и да било мерки. Чувство за отговорност и култура не се долавят у тях в тази им  дейност, но стане ли дума за нощен живот или за лесно изкарване на пари, всеки е наострил уши. Така торбите с боклуци продължават да хвърчат през балконите на студентските общежития. Отделно студентите все повече свикват с десетките новоизникнали строежи в Студентски, които „разкрасяват” и без това подтискащата обстановка с камари от неизчистена пръст и бетон. Целта е ясна – ще се гради или търговски център с множество магазини за бельо, дрехи и хамбургери, или скъпи жилищни кооперации. Камиони и багери копаят ежеминутно незасегнатата земя в квартала, а  работниците са забравили за общинските закони- да изхвърлят отпадъците на нужните места.

ku4eta.jpg

На фона на всичко това лъщят като диамантена огърлица  „новоизлюпени” кооперации луксозни клубове, дискотеки, стрийт барове, кръчми, заведения за бързо хранене, които 24 часа в денонощието са пълни със студенти. Всички тези заведения грозно съседстват със сметищата пред всеки блок. В съседство на тях и строителствата гордо са се изправили десетки баничари и пицари, които предлагат всевъзможни вредни храни на нашенския студент, който с охота ги консумира. Важно място в студентското меню заемат и дюнерите, на чиито отпадъци не прощават многобройните бездомни кучета в квартала. На една от поляните успяхме да заснемем налягали повече от 15 питомци, необезпокоявани от никого в сладката си следобедна дрямка за разлика от своите съседи-студенти. Купоните вече отдавна не започват вечерта, а следобед, около 15.30 ч. Ние успяхме да заснемем абсолютната простащина – чалга, усилена до дупка, кънтяща през отворен прозорец, а пияни студенти пеят с пълно гърло модерните попфолк хитове във време, в което някои от колегите им почиват или пък се подготвят за лекции. Но вижте сами какво успя  да улови камерата на Frognews.bg.

 

{YouTubeVideo id=_0hFY9EX-vg}

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5983 |21.03.2008 Червило по устните, музика в сърцето и купон до сутринта . 1| 8070 |20.03.2008 Българските тинейджърки правят най- много аборти в Източна Европа . 0| 15127 |20.03.2008 ZZ Top записват албум след 5 години пауза . 0| 10649 |20.03.2008 Новият филм за Джеймс Бонд излиза по-рано на екран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads