Реклама / Ads
27| 9473 |12.07.2011 АКТУАЛНО

Б. Бонев: Само луд може да ме плаши с умряло куче

.
Богомил Бонев
Братя Галеви предупреждават Б. Бонев с умряло куче в стил Марио Пузо?
 

Изхвърленото на 8 юли мъртво овчарско куче пред баровския хотелски комплекс на Богомил Бонев в Банско не било проблем от компетенцията на фондация "Четири лапи". Ликвидираното псе било мафиотският отговор на Пламен Галев и Ангел Христов срещу дързостта на генерал Бонев да свидетелства срещу "Бандата на офицерите", пише вестник "Всеки ден".

Показания на Бонев, подкрепени с разработки, изчезнали от архива на МВР, са причината Софийският апелативен съд да даде общо 12 години затвор за т.нар. братя Галеви.

Докато беше шеф на МВР Бонев на два пъти уволнява Галеви
, но впоследствие бившите служители на ГДБОП тирумфално се връщат на работа. Първи техен покровител е генерал Кирил Радев. Той дори ги праща в Америка в командировка, за да ги спаси от уволнение. За тази цел дори е фалшифицирана покана на ФБР. Преди месец Бонев предал на висши магистрати копие от скандалната разработка "Рекет", заведена през 1997 г. В нея се разказва за директора на РДВР в Кюстендил подполковник Иван Константинов и шефа на РЗ-БОП в Кюстендил подп. Стоян Ушатов, които през 1996 г. успели да върнат на работа в МВР братя Галеви. Изброени са над 50 тежки престъпления на вилнеещите ексченгета Пламен Галев, Ангел Христов и Владимир Ангелов-Стъклето. Разработката е основен мотив на Бонев да уволни Галев и подп. Ушатов. Втората заповед за уволнение на Галеви, издадена от Бонев, е една от последните му като МВР шеф, преди Иван Костов да го отстрани.

Всички, които познават стила на дупнишките феодали, са наясно, че захвърленото пред хотела на генерала куче е мафиотско предупреждение в стил Марио Пузо. "Трябва да е луд този, който си мисли, че може да ме плаши с умряло куче!", лаконично коментира генерал Богомил Бонев случката пред хотел "Банско тауър".

В същото време хора от МВР твърдят, че най-голяма заслуга за присъдите на Галеви имал Алексей Петров. Но не защото ги е разобличил в престъпна дейност, докато беше съветник в ДАНС, а защото ги накиснал няколко пъти с докладни, за да ги изолира от бизнеса и да настани на тяхно масто свои хора, както и станало. Когато братята Галеви се кандидатираха за народни представители през 2009 г. Трактора много се смял, защото ги смятал за "слаба ракия".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8006 |28.05.2011 Най-после: Катаджии ще спират само при нарушение . 9| 6768 |26.05.2011 Пускат лудите на улицата, правят ни самоубийци . 29| 9132 |02.05.2011 Два самолетни билета на Първанов = 64 хил. лв. . 0| 6168 |31.03.2011 7 българи се евакуираха от Либия с руски самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads