Реклама / Ads
6| 5200 |15.03.2015 АКТУАЛНО

Борислав Сандов: БНБ показа, че не може да бъде регулатор

.
Борислав Сандов
БНБ показа, че не може да бъде регулатор. Ако не се вземат мерки, може да се стигне до ефекта на доминото. Това каза Борислав Сандов от „Зелените“ по НТВ, относно фалита на КТБ.
 

Депутатът Георги Кадиев пък обясни:  Идеята за синдик е уникално и на мен не ми е известно подобно нещо в световната практика. Забранени са прихващанията от 20 юни 2014 г. Оказва се, че до ноември м г. в КТБ са признати 850 млн. лв. И в момента държавата се опитва да спре прихващанията . Хубавите неща ще бъдат прихванати. Ще бъда учуден, ако държавата събере дори  150 млн. лв. Опитват се да измислят текст, който да издържи в съда. Парите остават следи, особено когато са милиарди.

Относно кризата със снега, Сандов обясни, че  пет дни  не е имал  връзка с майка си  в Мадан. Има 200 места, които са изолирани. Уверяват ни, че до тях се е стигнало, но не съм убеден. България не е подготвена за адаптация към климатичните промени. Нямаме стратегия за това. Вместо да има енергийна бедност и да се раздават въглища, защо не се дават за  енергийни независими мощности като соларни енергийни източници, добави той.

 

 Кадиев пък допълни: Видяхме  срив на държавата. Проблемите са трупани от редица правителства. Факт е, че дори един сняг ни докара до там, че държавата спря да работи. Трябва да има инвестиции в енергийния сектор. Днес  четем, че на 10-я ден ще доставят на бедстващите агрегати. Защо не го направиха през първия ден, риторично попита той.

В разговора се включи и журналистът Бойко Станкушев. Според него това е грях на всички предишни правителства. Този проблем показва , че повечето политици не са в състояние да си извличат поуки и да неглижират съдбата на хората в Родопите и на други критични места. Има прости неща-там където е рисково се правят електропроводи под земята. Защо в Алпите няма бедствия? Трябва воля и повече морал. Животът на хората беше поставен под въпрос, а чуваме хленчене и мрънкане. Ако се случи това на мен, ще изляза и ще им скъсам главите, ядоса се той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8294 |09.12.2013 Д-р Борислав Петров, токсиколог във ВМА: Трябва да се забрани употребата на метанол в течността за чистачки . 38| 9059 |13.03.2012 Борислав Чолев щял да плати откупа за Мирослава. Сестра й го нарече лъжец . 0| 14539 |14.10.2010 К. Кеворкян: Недялко измисли връзка между Цв. Бориславова и бизнесмена Кр. Дачев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads