Реклама / Ads
82| 16336 |21.07.2020 АКТУАЛНО

Борисов от Брюксел: Няма да си подам оставката, осигурих 1 млрд. евро повече, общо 29 млрд.

.
Бойко Борисов
България ще получи близо 29 милиарда евро в следващите години. Това са с 1 милиард лева повече. С това се похвали премиерът Бойко Борисов от Брюксел. И заяви, че няма да подава оставка.
 

Борисов, отпивайки рекордното  си кафе след многочасовия нощен маратон,  каза , че е осигурил тези пари, след като бюджетът на ЕС е с 60 млрд. по-малък.

 

Премиерът Борисов коментира още, че при променянето на рамката е вкарана и точка, която предвижда 200 млн. лв. за изостаналите райони в България.

 

Шарл Мишел е изключителен приятел на България. Меркел много помогна. Огромна подкрепа и от Себастиан Курц, направи изказване пред съвета все едно е премиер на България, че държи да получи България тези 200 млн. Специално на премиера на Холандия, каза Борисов.

 

Бюджетът на ЕС ще е 1,8 три милиона евро.Одобрение е получило последното предложение на Шарл Мишел - председателя на Европейския съвет. Според документа, размерът на фонда ще остане 750 милиарда евро, но безвъзмездните средства ще бъдат намалени от 500 на 390 милиарда, а кредитите ще са на стойност 360 милиарда евро.

 

Лидерите на ЕС постигнаха споразумение за бюджета на общността за следващите 7 години и за финансовите параметри на стратегията за възстановяване от COVID-19.


Френският президент Еманюел Макрон написа коментар във фейсбук - "Исторически ден за Европа!".

 

Промяната дойде след натиск от така наречените пестеливи държави, които са против предоставянето на грантове. Заложени са промени в частта за спазване на принципите на върховенство на закона като условие за получаване на европейски помощи. Базовата теза, че обемът на дотациите от бюджета и фонда за възстановяване трябва да бъдат свързани директно със спазване принципите на върховенството на закона и на европейските ценности, е останала в документа, но е смекчен механизмът за наблюдение. Сериозно са орязани редица програми, като тази,  която трябва да помогне за прехода към зелена и дигитална Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 10229 |16.07.2020 Божков: Ако утре Европа отпусне пари, Борисов ще каже: „Аз ви ги дадох“. Aко не – “Протестите са виновни“. . 11| 10916 |13.07.2020 Адв. Екимджиев: Маринов е подчинен формално на Борисов, командват го Пеевски и Доган . 58| 20187 |07.07.2020 Христо Иванов: Борисов и Нинова пазарят с Доган край Бургас бъдещото управление /видео/ . 27| 14657 |01.07.2020 Калин Манолов: ”Ке падне ли Борисов“ този юли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads