Реклама / Ads
4| 10138 |11.01.2017 АКТУАЛНО

Борисов дава спешно 23 млн. лв. за „Хемус” на фирми до Пеевсики

.
Делян Пеевски
В сянката на скандала около обществената поръчка за изграждане на лот от магистрала „Хемус”, спечелена от консорциум, близък до Делян Пеевски, днес правителството отпусна допълнителни разходи по бюджета в размер на близо 23 млн. лв. Парите са предвидени за авансово финансиране на доизграждането на автомагистралата.
 

В мотивите си от Министерския съвет посочват, че доизграждането на „Хемус” е от изключителна значимост за икономическото и социалното развитие, тъй като ще стимулира заетостта и създаването на икономически растеж чрез осигуряване на ефективен достъп и подобрени връзки в рамките на България и през нейните граници.

 

Припомняме, че новината на Фрог за начина, по който близкия до Пеевски консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД печели обществената поръчка за 54 990 000 лв. без ДДС, предизвика остра реакция в политическите среди. Наша проверка установи, че АПИ е отстранила от процедурата почти всички участници, като в крайното класиране от 10 консорциума са оставени само два – този, близък до Пеевски и още един.

 

По-рано лидерът на ДСБ Радан Кънев определи поръчката като „азбучен пример за нареден търг”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8453 |09.08.2013 Опасен астероид преминава близо до Земята . 7| 23604 |15.03.2011 19 март: Луната опасно близо до нас!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads