Реклама / Ads
107| 9638 |26.12.2011 АКТУАЛНО

Борисов: Дянков и Цветанов разпространяват вицовете за мен

.
Бойко Борисов
Не се кандидатирах за президент, защото нямаше кой да се оправи с партията и в държавата. Не мога пет години да стоя и да гледам как се разпада държавата. Това призна в ексклузивно интервю пред Миролюба Бенатова по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов.
 

  

В него той направи равносметка за изминалите дни, разкри мечтите си и плановете за новата година.

 

До 2013 съм си подредил годините в главата, призна премиерът.

 

За Коледа той си пожелава здраве, защото било най-важното.

 

Борисов отчете, че скандалите с флашките и разкритията на телефонни разговори между него и министри от кабинета не го интересуват и не иска да се връща към тях.

Тези, които ги направиха, на изборите си получиха заслуженото. Незначителни са и не си струва даже да ги споменавам, коментира Борисов.

 

Той не скри, че му е станало тъпо и гадно, когато в зала Армеец го освиркаха преди дни.

 

В такива моменти се чувствам неудовлетворен. Станишев не го освиркваха, защото нямаше зала, където това да се случи. Някои хора обичат да си стоят в кочината. Ако някой им направи нещо хубаво, веднага става лош. Сигурно и новите спирки на метрото като открием, пак ще ме освиркват, предположи премиерът.

 

С ирония обаче той отчете, че когато чул дюдюканията в Армеец, финансовият министър Дянков възкликнал: “Е, в България вече има демокрация!”

 

Бойко Борисов бе категоричен, че по степента на демократичност нашето общество се  различава много повече от руското.

 

В Русия сменят главните редактори, ако си говори срещу властта. А в България всеки, който иска да говори срещу мен, му се дава думата. Волен Сидеров обиколи за два дни три телевизии, за да ме плюе. Много политически партии си имат свои медии и бълват в тях новини, които са им удобни, изтъкна премиерът.

 

Той припомни, че когато решил да махне газовите последици, за да намали цената на синьото гориво, в. “Сега”, започнал да ги критикува, защото били засегнати интересите на издателите им.

 

Според него дори и когато в “Телеграф” и “Монитор”, които той определи като вестниците на ДПС, са го наричали Боко Тиквата ни им е влияел и не ги е притискал по никакъв начин.

 

Читателят избира какъв вестник да си купи, заяви премиерът.

 

Той отчете, че силовите групировки в страната вече били разчистени, а това най-ясно се усещало закото из София вече не можело да се видят босове, които ходят с бронирани мерцедеси и 10-`12 души охрана, а японският хотел от място, окупирано от силоваците, вече се превърнал в свободна зона.

 

Бойко Борисов не отказа да отговори на Бенатова и на неудобните въпроси за митичните подземни босове Младен Михалев – Маджо и Румен Николов – Пашата.

 

Михалев беше един от спортистите, познавам се с всички каратисти, борци в страната. Пашата пък ми беше състезател в отбора, а другото общо е, че всички сме излезли от системата на МВР, разкри Борисив.

 

По важни теми той се съветвал единствено с Барозу, а иначе разчитал на вродената си интуиция.

 

За скандала с новата зам.-министърка на правосъдието Деница Петкова, заради която България е загубила дело в Страсбург, Борисов обясни, че не той е избрал, а назначението й може да бъде ревизирано само с решение на новия правосъден министър.

 

Бойко Борисов не скри, че вицовете, които се разпространяват за него не са му от любимите, но сподели начина, по който стигат до хората.

 

Първи ги научават Цветанов и Дянков, те ми ги разказват на мене, а пък аз на Министерски съвет и от там тръгват надолу, шеговито разказва премиерът.

 

Единствената му мечта на този етап била да свърши кризата, защото му се паднало да управлява в най-тежкото време. По-лоша била единствено войната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7656 |29.04.2011 Б. Борисов: На футбол и на тенис не прощавам; мнозина са ми сърбали попарата! . 20| 9612 |25.04.2011 Скандално! Срещата на Дянков с Трактора - Менте! . 25| 6819 |09.04.2011 Б. Борисов: Завиждаме ви и за младостта, и за познанието . 83| 11250 |25.02.2011 А. Атанасов: За да спасяват задника на Цветанов, прегазиха маса институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads