Реклама / Ads
6| 10810 |26.06.2017 АКТУАЛНО

Борисов изведнъж намери 10 млн. лева за униформи на полицаите

.
Бойко Борисов
След заканата за протести, премиерът Бойко Борисов намeри изведнъж 10 милиона лева за летни униформи на полицаите. Лимитите за гориво на патрулките ще отпаднат.
 

Това стана ясно на днешното Национално съвещание на ръководството на МВР. Средствата не се отпускат заради подготвяния протест на 5 юли, а защото исканията са основателни, подчерта Борисов. Основно искане на синдикатите е заплатите да се вдигнат с 20 процента. Според вътрешния министър Валентин Радев за увеличение може да се говори най-рано догодина.

 

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат около 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите. Освен това той увери, че ще осигури необходимите средства за гориво, близо 5 млн. лв., за да могат патрулните коли да вършат работата си. Той увери, че пари за бензин и униформи има.

 

„Имаш 10 милиона. Незабавно им ги раздай, стига законът да позволява. Виж как може да стане. Незабавно им ги раздай за летни униформи в пари. Да ви облека със зимните дрехи и да ви изкарам сега на улицата? Веднага парите - да отидат да си купят лека дреха, къс ръкав, да му е удобно, да отиде да работи. Милиарди изплатихме - за 10 или 15, или 20 милиона не искам въобще да става дума“, каза Борисов, цитиран от БНТ.

 

Премиерът също така изпрати директорите на дирекции на проверки при опашките за лични документи. Борисов отбеляза още, че в дирекция "Комуникационни и информационни системи" работят 700 души, а в друга дирекция 1300, отговарящи за имотите. По думите му този състав е твърде голям. Борисов поиска още да се намали административната тежест, за да се улеснят гражданите, като например, ако не е необходимо да не се иска акт за раждане.

 

Борисов каза още, че от един месец МВР, НАП и прокуратурата, работят срещу контрабандата на горива. Той обясни, че след анализ се оказало, че софтуерът, който праща количествата продаден бензин на НАП, се манипулира. Премиерът обяви, че се подготвят промени в Закона за горивата, които трябва да бъдат готови до края на юли, за да се пресече контрабандата на горива.

 

Премиерът изрази надежда догодина да се започне да се мисли повече за МВР и отбраната. Борисов нареди още вътрешният министър Валентин Радев да се срещне със синдикалните организации от сектора, за да им обясни какво е направено и ще се направи за полицаите. Полицаите заплашват с протест на 5 юли. Те искат увеличение на възнагражденията си, ново окомплектоване, както и промени в Закона за МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6888 |26.06.2017 Борисов: Полицаите има за какво да протестират . 2| 8115 |26.06.2017 Борисов остава първи по рейтинг, следва го Каракачанов . 0| 6712 |25.06.2017 Рашидов: Борисов се извини на Ердоган за блокадите на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads