Реклама / Ads
15| 14688 |07.07.2018 АКТУАЛНО

Борисов напада „Филип Морис“, но мълчи за Лукойл. Защо?

.
Толкова свикнахме с лъжите на управляващите, че вече ги възприемаме като част от живота в България. Лъжата е като корупцията – вирее най-много по върховете, но я плащат низините...
 

Поредното Борисово изпълнение бе по повод предложения нов екциз за цигарите без дим: „Само за разходи се говори. Всеки иска пари за военни, за пенсии, за лекари, за модернизация на армията. Все едно държавната хазна е каса без дъно и само трябва да бъркаме. Новината, че ще има облага за бизнесмен от предложения законопроект е фалшива. Това е огромна лъжа. Ако дотираме бездимните цигари, ще има загуби в бюджета. А ние правим точно това. Дотираме чужди компании. Щом патриотите го подкрепят, и ние ще го подкрепим. Наредил съм на Цветан Цветанов да изтегли проектозакона.

 

Любима на управляващите...

 

Ще направим подарък на "Филип Морис". Бедна България подарява тези пари. Няма да оставя ГЕРБ да става тупан на всеки, който му хрумне да стане сутринта и да говори лъжи. Европредседателството свърши и няма да мълча повече. Когато дойдат патриотите за бюджета, ще им ги кажа тези неща. Ще го запомнят това. Бюджетът губи, но го приемам".

 

Борисов не споменава последното изследване на „Филип Морис Интернешънъл”, което показва, че преминалите към системата за нагряване на тютюн IQOS, най-разпространената бездимна платформа на компанията, са много близки до тези, които са спрели въобще да пушат.

 

Борисов си иска 15-те милиона, защото щели да решат проблемите на държавата и населението. 

Бият по „Филип Морис“, защото сигурно са закъснели с букетите, тактично се изрази един експерт. Такива грешки Лукойл не допускат. За който заслужава – хубав, голям букет.

 

Всичко изречено от управляващите е гарнирано със загриженост за бюджета, за сивата икономика, за борбата с контрабандата, демокрацията, бедните…

 

Лукойл при над 65 милиарда лева приходи за последните десет години не са платили един лев данък печалба. Формално сигурно всичко е законно. За това работят десетки скъпо платени юристи и финансисти. Няма как да е иначе, щом се спестяват над 6 млрд лева. Но Борисов не говори за тези милиарди. Те отиват където трябва. Където трябва, хора, разбирате ли? „Където трябва“ не е данъци, а някъде другаде.

 

Експертът Илиян Василев написа, че Лукойл-Нефтохим инвестира над два и половина милиарда лева в инсталация и технологии за преработка на суров нефт с по-високо съдържание на сяра – каквато е сместта Уралс. Идва от района на Новоросийск, вместо да се внася от други страни по-лек и качествен, а често и по-евтин суров нефт. Борисов не говори за това. Цената ще я плати всеки българин от джоба си.

 

Валентин Златев и Лукойл – свещена крава за българските управляващи… Рафинерия за… букети.  

 

НАП неотдавна призна, че през последните години са изгубени 16 млрд от невнесен ДДС. Премиерът не говори и за тях. Явно дедесарите са му скъпи или изпращат кошници с цветя.

15 милиона са повече от 6 и от 16 милиарда. Такава е Борисовата сметка.

Ако и сега не разбирате защо управляващите обичат Лукойл и мразят „Филип Морис“, отидете на лекар.

 

Фрог нюз

 

П.П. Този текст не е платен от "Филип Морис". Просто ни писна от лъжи, лицемерие и корупция. И на децата е ясно, че акцията за новия акциз е в полза на Дебелото и "Булгартабак". Ясно е също, че към Лукойл има специално отношение. Ревизоро един ден ще разкаже, но не в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10912 |27.06.2018 Арман Бабикян: Около острова на Борисов има много давещи се... . 13| 17461 |26.06.2018 Нова тв умува как да замаже сваленото предаване на Милен Цветков заради „острова” на Борисов . 8| 13034 |20.06.2018 Петър Добрев пред Фрог: Борисов обслужи Турция, но никой няма да го разследва . 15| 55423 |12.06.2018 Историк пред Фрог: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads