Реклама / Ads
56| 7868 |24.01.2011 АКТУАЛНО

Борисов за Първанов: Много внимание се обръща на човек, който си отива

.
Б. Борисов
Първото СРС го пусна той, когато записа Дянков, когато го пратих с най-приятелски жест към него, когато очаквах, че той иска институциите да работят добре помежду си. Алексей Петров от предишното правителство, съветник в ДАНС, донесе изчезнали доклади и то най-секретни на предишния премиер и аз ги предадох на прокуратурата, каза премиерът.
 

Прекалено много внимание се обръща на човек, който си отива - така премиерът Бойко Борисов коментира критиките на президента Георги Първанов. Това министър-председателят направи по време на посещението си в Япония, пише 24 часа.

"Какво СРС ние сме пуснали? С една дума мога да кажа, че мъката му прозира отвсякъде", заяви той. "Това са комунистите - своите злини и своите провали се опитват да ги прехвърлят на други", каза още министър-председателят. „Осем години нито веднъж не се обади, когато заменяха горите, когато разпродаваха, когато направиха сделките с БТК, нито веднъж не се обади, защо сега да го слушам, в края, когато си отива...", попита премиерът Борисов, визирайки отново президента Първанов.

Борисов каза още, че Европейската комисия дава положителни оценки за България. Такива се очакват и в новия междинен доклад през февруари. По думите на премиера, и докладът за Шенген няма да е негативен. Направили сме си изводи, още по-усилено с Европейската банка ще усвояваме евросредствата и нещата се подобряват видно в България, каза премиерът.

„Основната цел на моето посещение в Япония е да задълбочим сътрудничеството си с новото правителство на страната", каза Борисов. По думите му другата цел на визитата е да се представят засилените възможности на България като търговски и инвестиционен партньор, а и да се привлече японският бизнес към страната ни. Премиерът изрази своята благодарност за топлото посрещане и заяви, че се радва да започне визитата си със среща с ръководството на компания „Мейджи деърийз", която е дългогодишен приятел и стратегически бизнес-партньор на България. Корпорацията заема водещо място на японския пазар на млечно-кисели продукти като от 1973 г. започва производство и продажба на кисело мляко с марка „България" („Meiji Bulgaria Yoghurt"). Днес тя е с 40% пазарен дял и годишно производство от 200 000 тона от продуктите, носещи марката.

„Оценявам високо усилията на президента на корпорация „Мейджи" г-н Асано за подпомагане на дейността на нашето посолство в Токио за популяризиране на българската културна идентичност и поддържане на добрия имидж на страната ни в Япония чрез отличното качество на произвежданите от компанията продукти, носещи името „България", подчерта г-н Борисов. Той припомни, че в израз на нашата благодарност президентът на компанията г-н Асано беше награден през 2010 г. с високото българско отличие орден „Мадарски конник" - I степен. Министър-председателят изказа признателност и към г-н Накаяма, в качеството му на почетен консул на България в Япония, за приноса му в развитието на икономическите връзки и културния и човешки обмен между нашите две страни. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 7956 |21.01.2011 А. Райчев: Борисов не е свещена крава от вчера . 27| 7088 |13.01.2011 Б. Велчев: Знам много, но не мога да го кажа . 48| 8095 |26.11.2010 Борисов сбъднал мокрите сънища на БСП . 10| 8006 |29.10.2010 Борисов на път да скара "тройната коалиция"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads