Реклама / Ads
2| 5799 |29.10.2016 АКТУАЛНО

Борисов: Плевнелиев няма да е еврокомисар

.
Бойко Борисов
Когато сме на власт ние, идват инвеститори, има работни места, събрахме и платихме близо 7 милиарда без да ги усетят хората. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на завод за керамични изделия в Нови пазар, предаде „Фокус”.
 
Той посочи, че тези дългове са натрупани само за една година, в която ГЕРБ не е била на власт. „Виждате като сме ние, идват инвеститори, разкриват се работни места, а съм ви обещал и „Хемус”, заложили сме я и „Хемус” ще я има.

Президентът Росен Плевнелиев няма да бъде предложен за поста еврокомисар, който да наследи подалата оставка Кристалина Георгиева.

"Плевнелиев не е сред вариантите, защото трябва да остане на президентското място до края на януари. Такава ни е Конституцията", изтъкна от своя страна Борисов. Премиерът допълни, че в понеделник ще проведе разговор с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по въпроса.

Борисов не пропусна да коментира и бежанския натиск върху България.

"Хората бягат от войните, които ние, Запада, причинихме. Сега просто си понасяме последствията", изтъкна той.

 Тук е прекрасно място за живеене и полагаме тези усилия, за да останат хората по места”, каза Бойко Борисов. Той поздрави жителите на града с откриването на завода, който до месец март следващата година ще осигури 300 работни места. „Действително имаше проблем и инвеститорите щяха да си тръгнат, както често се случва в България, когато или администрацията е бавна, или се престарава или не мисли стратегически, но вижте колко е важно- 300 работни места, това са 1500 души, които със заплатите си да имат повече на трапезата”, каза Бойко Борисов. По думите му се засилва интересът към региони, в които е имало малко инвестиции. „При тези най-ниски данъци в ЕС, при нулева инфлация, при изключително стабилен фискален резерв- имаме над 13 милиарда фискален резерв, които пазим, за да подпират еврото и над 16 милиарда евро валутен резерв и то в година, в която това правителство след експеримента „Орешарски” изплати 1,2 милиарда за двете американски централи, сега спестихме 90 млн., но 1,3 млрд плащаме за руската централа „Белене”и 3,7 милиарда изплатихме за КТБ”, допълни Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4085 |27.10.2016 Борисов: Двата основни приоритета на правителството са образование и здраве . 8| 6694 |24.10.2016 Борисов: Доган е Лео Меси, Радев е Орешарски №2 . 9| 4331 |20.10.2016 Борисов: Заради атаките в Сирия съм „за” санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads