Реклама / Ads
14| 5224 |12.11.2014 АКТУАЛНО

Борисов не вярва, че тефтерчетата "Златанов" са истински

.
Премиерът Бойко Борисов
По настояване на премиера Бойко Борисов правосъдният министър Христо Иванов ще направи справка за откраднатите тефтери на бившия шеф на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Премиерът Борисов изрази своето подозрение дали изобщо има тефтерчета и доколко те са истински.
 
Тефтерчетата на Филип Златанов са фалшиви и затова са изчезнали. Пред министрите Борисов сравнява историята с тефтерчетата с костинбродската афера. Ето какво казва той: "Аз моля и правосъдният министър, ако това е вярно, по тези тефтерчета, за които ние много пъти питахме истински ли са и да ни се дадат в парламента да ги видим, а не снимки на две-три странички. Ние още тогава питахме. И фактът, че бяха при Кирил Добрев достигнали, значи за мен много съмнителна работа.”

От стенограмата на правителственото заседание става ясно, че правосъдният министър Христо Иванов напълно се съгласява с премиера. „Този тип дела абсолютно зависят от веществените доказателства и сте напълно прав, че поне това, което се изнася като информация, е доста смущаващо. Ние ще направим справка, без тя да изглежда като намеса в работата на прокуратурата“, уверява той.

Тефтерчетата са били задигнати от колата на Стефан Бенчев - вещото лице, ангажирано с повторната експертиза на записките по делото срещу Златанов, което върви на втора инстанция. Прокуратурата е разбрала седмица след подаването на сигнала в полицията и реално по случая се разшумя след публикации в медиите.

Мистериозното изчезване на тефтерите възмути премиера Бойко Борисов, според когото е недопустимо веществени доказателства да се размятат по коли и без охрана.

„Просто искам да знам това ли е правосъдието, така ли се дават веществени доказателства, да си ги развлачват из София физически лица във физически техни коли, без охрана, без… Аз не мога да го разбера. Има правосъдие, има съдебна охрана, плащаме заплати, милиони на година“, коментира премиерът Бойко Борисов на вчерашното първо заседание на новия кабинет, на което освен ремонта на бюджета се подхваща и темата с изчезналите тефтери.

Припомняме, че в тефтерчетата на Златанов бяха открити записки с напомняне различни фигури от властта да бъдат „ударени“, „забавени“ или „забързани“. Заради разкритията бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси беше осъден на първа инстанция на 3 години и половина затвор за злоупотреба със служебно положение. На 20 ноември предстои заседание на Апелативния съд по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5885 |12.11.2014 Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата - пошла инсценировка . 13| 9485 |07.11.2014 Мурджов пред Фрог: Бойко Борисов надскочи себе си . 37| 7453 |02.11.2014 Гарнизов: У Борисов бебето-дипломат се бори с Генерала . 11| 6072 |01.11.2014 Р. Инджова: Борисов да разсече Гордиевия възел на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads